Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Písecku spadlo historické letadlo: Proletělo porostem a havarovalo, jeden muž (†46) zemřel, další se zranil

Aktualizováno -
21. června 2021
11:42
Autor: ČTK, VaB - 
20. června 2021
19:02

Historické letadlo se zřítilo v neděli vpodvečer na Písecku, v troskách letadla našel smrt jeden muž. Druhý pasažér leží v nemocnici s vážnými zraněními.  Na místo vzlétly dva vrtulníky Letecké záchranné služby. 

Nehoda se stala v neděli před 17:00. Podle policie spadlo historické letadlo T 28 Trojan. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kriminalisté, psovod a také ostatní složky IZS.

Policie zjistila, že letěla celkem tři letadla pohromadě. A to z Polska do Rakouska. „Nedaleko Jickovic pak jedno z letadel z dosud nezjištěných příčin proletělo lesním porostem a havarovalo,“ dodala Schwarzová. 

Jeden muž (†46) na místě svým zraněním podlehl. „Druhý byl s těžkými zraněními letecky transportován do fakultní nemocnice v pražských Vinohradech,„ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtová. Letadlo mělo totiž po dopadu hořet, je možné, že utrpěl popáleniny. 

„Na místě zasahovaly dvě pozemní posádky jihočeské záchranné služby a vrtulník letecké záchranné služby. Na výpomoc byl poslán také vrtulník ze zdravotní záchranné služby Vysočina,“ doplnila mluvčí. 

Video  Pád letadla v Jihočeském kraji.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání