Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zloděj se na Rychnovsku snažil utéct policistům: Pes Roky ho vyštěkal na stromě

Autor: rc - 
7. června 2021
21:07

Před spravedlností se snažil utéct zloděj kol na Rychnovsku. Osmadvacetiletý muž však neměl šanci. Při útěku před policisty mu spadla kšiltovka, a tak netrvalo dlouho, než ho policejní pes Roky vystopoval na stromě, kde se marně skrýval. On i jeho kumpán byli obviněni z krádeže a hrozí jim až pět let za mřížemi.

Na dobrušském sídlišti na Rychnovsku v sobotu brzy ráno zasahovala policie. Strážci zákona dostali oznámení, že se dvě osoby snaží dostat do dodávky velké množství kol. Poté, co na místo policisté přijeli, zadrželi muže (28). Jeho kumpán se dal na útěk. „Jelikož mu při útěku spadla kšiltovka, která byla pro následné dopadení důležitou stopou, byl na místo přivolán psovod,“ uvedla v prohlášení policejní mluvčí Eliška Majerová.

Zkušený psí pomocník Roky osmadvacetiletého muže brzy vyčenichal. Před strážci zákona se skrýval na stromě! „Osmadvacetiletí muži mají na svědomí krádeže za zhruba 300 tisíc korun, nicméně není vyloučeno, že výše škody ještě poroste,“ dodala Majerová. Oba již byli obviněni z krádeže. Stíháni jsou na svobodě, ovšem pakliže jim bude prokázána vina, hrozí jim až pět let ve vězení.

VIDEO: Služební pes Roky vyštěkal zloděje kol na Rychnovsku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání