Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mrazivé vraždy, které mají na svědomí děti: Jeník (14) podřízl hrdlo Honzovi (†13)!

  • Autor: VaB - 
    27. 10. 2021
    05:00

    Vraždy, které páchaly děti, nahánějí strach. Jde často o ty nejděsivější kriminální případy vůbec. Došlo k brutální vraždě a mučení bezdomovce jen tak ze srandy, zamordování babičky nebo sporu mezi dvěma kluky, který skončil tragédií. V mnoha případech pachatelé nekončí za mřížemi kvůli nízkému věku, ale pouze v detenčních zařízeních.

  • 1.Vražda z nudy?

    V prosinci roku 2015 došlo v Pardubicích k brutální vraždě pětapadesátiletého bezdomovce. Za vraždou stála tehdy nezletilá dvojice – Jakub a Honza (v té době oba 17). Muž bez domova před smrtí hodiny trpěl.

    Mladíci ho bili a mučili. V osudný den si nezletilí kluci dali trochu alkoholu a jezdili na kole. V noci šli na autobusové nádraží, kde na lavičce potkali spícího bezdomovce ze Slovenska. Naprosto bezdůvodně se do něj pustili.

    „Měli ho bít údery pěstmi i kopy po celém těle včetně obličeje. V útocích se střídali,“ uvedl před lety vyšetřovatel případu Robert Veleta. Nemlátili ho jen pěstmi, použili k tomu i boxera. Pak po něm stříleli vzduchovkou, kterou si přinesli, a píchali jej do hýždí a genitálií nůžkami, které muži vzali z batohu. Nakonec muži dali do análního otvoru francouzskou hůl bez gumového nástavce. Poté mu zapálili vlasy.

    Všeho se dvojice měla dopustit proto, že se nudili. Policie kluky dopadla čtyři dny po útoku, pomohl k tomu jeden kamarád a otec jednoho z mladíků. I oni sami nakonec zavolali na linku 158. Tehdy ale tvrdili, že jsou jen svědci. Tehdy jim hrozil desetiletý trest vězení. Soud nakonec vraždící dvojici poslal na 7,5 let do vězení. Mladíkům nepomohlo ani odvolání.

    Dva mladíci zavraždili bezdomovce. Dva mladíci zavraždili bezdomovce. | Policie ČR

  • 2.Zabil babičku (†84)

    V roce 2004 otřásla obcí Písty na Nymbursku smrt 84leté seniorky. Vraha si žena domů pustila sama, policie proto počítala s tím, že za vraždou stojí někdo, kdo k ní měl blízko. To se nakonec potvrdilo.

    Policie po několika dnech dopadla nevlastního vnuka Pavla. Ten se k vraždě nebohé ženy přiznal. „Syn té nebožky měl přítelkyni a to bylo její dítě. Je mu myslím čtrnáct let," řekla tehdy Blesku známá zavražděné důchodkyně. Vyšetřovatelé brzy zjistili, že Pavlovi je více než patnáct let.

    Jak k vraždě došlo, je nejasné. Mladík byl ale trénovaný a uměl základy bojového umění. Za babičkou navíc dojížděl jen tehdy, když potřeboval peníze. Při své poslední návštěvě si odnesl 1600 korun.

  • 3.Měl prořízlé hrdlo

    Byl říjen, rok 2004. Nedaleko kulturního domu v Hanušovicích na Šumperku našli kolemjdoucí zraněného chlapce s proříznutým hrdlem. Na místo vyjeli záchranáři a snažili se hocha resuscitovat. Bohužel marně. 13letý Honza na místě zemřel.

    Server iDnes.cz tehdy uvedl, že se měl mladík s někým poprat. „Když jsem na ně zakřičel, jeden utekl a zraněný chlapec se sesul k zemi. Bylo to hrozné. Držel jsem mu prst na prořízlé krkavici a pomáhal záchranářům," uvedl svědek, který přivolal na pomoc zdravotníky.

    Zavražděný ve škole ostatní šikanoval

    Policie tehdy podezírala z vraždy o rok staršího Jeníka. Zavražděný mladík měl za sebou pernou minulost. Tehdy osmák byl ve třídě nesnášenlivý a agresivní. Mladší spolužáky měl šikanovat a chtít od nich peníze.  

    Jeník skončil v šumperské léčebně. „V tom chlapci dlouhou dobu dozrávalo rozhodnutí ke konfliktnímu řešení. Pouze to vám mohu v obecné rovině říci,“ popsala Blesku doktorka Nerušilová. 

  • 4.Elišku škrtil, pak ubodal

    Elišku vylákal Daniel do chaty proto, aby ji zavraždil.

    Eliška (†13) se v dubnu 2017 potkala s Danielem (tehdy 14). Ten ji na Valentýna pozval do zahradní chatky. Namísto vyznání lásky ale přišel brutální útok nožem. Hned po příchodu do chaty ji měl vzít do kravaty a začít škrtit. Dívka se bránila, kopala, nebylo jí to ale nic platné. Eliška vykrvácela poté, co jí »kamarád« zasadil osm bodných ran nožem.

    Eliščinu vraždu naplánoval

    V policejním spisu se psalo, že svůj čin mladý Daniel plánoval. Prý vraždil z lásky pro svou patnáctiletou dívku Adélu. K té pak zamířil a řekl, že dívku zabil. Mladík po dopadení skončil ve výchovném ústavu.

    V minulosti se už o vraždu pokusil, chtěl zabít svého kamaráda. Shodil ho do šachty a odešel. Kamarád ale přežil. Co se s Danielem stalo, není jasné. Tehdy ale hrozil, že když se dostane na svobodu, může svůj čin zopakovat…

    V této chatě Daniel B. Elišku zavraždil V této chatě Daniel B. Elišku zavraždil | Jana Ulrichová

  • 5.Vrah z Kmětiněvsi nahání hrůzu

    Barunka N.

    Kmetiněves, Kladensko. Do té doby klidná obec se začátkem roku 2004 proměnila v místo děsu a hrůzy. Došlo v ní totiž k brutální vraždě teprve třináctileté Barborky N. Devět měsíců se nevědělo, kdo tak ohavný čin provedl. Policie provedla přes 600 testů DNA. Nakonec na sklonku léta odhalila viníka.

    Měl jím být tehdy teprve dvanáctiletý R. P. S nožem v ruce měl Barborku přepadnout, zabít a poté sexuálně zneužít. Vrah R. P. trpí podle znalců úchylkami jako sadismus a nekrofilie. S těmi se léčil v psychiatrické léčebně v Bohnicích, kde podstoupil tzv. chemickou kastraci. Ta utlumila jeho choutky.

    Jelikož byl ale nezletilý, nemohl být za svou vraždu odsouzen. Do vězení se dostal ale kvůli loupežnému přepadení a krádežím. V dubnu loňského roku se dostal na svobodu, to pobouřilo nejednoho obyvatele Kmětiněvsi.

    O vrahovi promluvil i spolužák Barborky. „Vraha jsem párkrát potkal ve škole. Nikdy se s nikým nebavil, nějak moc nezapadal do party,“ řekl Blesku pod podmínkou anonymity. „Pamatuji si pouze, jak byl chladný a odlišný už odmala. To si pamatuji velmi dobře,“ popsal. 

    Nekrofilní vrah R.P., který v Kmetiněvsi zabil Barunku. Nekrofilní vrah R.P., který v Kmetiněvsi zabil Barunku. | Blesk.cz - Petr Novotný

     

Hemarlen ( 27. října 2021 06:20 )

Tyto parchanty bez milosti zavřít mezi vrahy Koho zajímá že jim je 14 let...a hezky ať jim staří muklové pořádně fají do rypáku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání