Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Z Tlumačova zmizel vystavený silniční válec! Tříhodinové krádeže s jeřábem si nikdo nevšiml

Zloději v Tlumačově ukradli válec.
Zloději v Tlumačově ukradli válec.  (Autor: PČR Zlín)
Aktualizováno -
30. května 2021
19:15
Autor: rix - 
29. května 2021
10:27

Kuriózní případ krádeže řeší policisté z Otrokovic. Někdo tam v březnu v noci odcizil velký válec, který byl vystaven před firmou. K tomu ale museli zlodějíčci použít těžkou techniku. V akci měl být jeřáb a proces měl zabrat dlouhé tři hodiny.

„Nezjištěný den v měsíci březnu letošního roku odcizil prozatím neznámý pachatel z travnaté plochy před firmou PORR, a.s. v Tlumačově na ulici Skály zde vystavený pracovní stroj - silniční válec, který sloužil jako propagace firmy, aniž by to kdokoli ze zaměstnanců firmy zaregistroval,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Avšak válec sám neodjel. Vynalézaví zloději museli použít jeřáb a kovové monstrum naložit na náklaďák. To jim mělo zabrat až tři hodiny. Zdá se tedy velmi nepravděpodobné, že by celou akci nezpozoroval nějaký svědek. To teď prověřuje policie.

Podle CNN Prima News se ukradený válec objevil u nádraží v Přibyslavi. Stále není jasné, kdo za jeho přesunem stojí.

„Pokud můžete pomoci s odhalením organizátora záhadné přepravy tohoto pracovního stroje, která se měla odehrát letos v březnu, případně podat jakékoli další informace k této události, ozvěte se, prosím, na linku 158,“ dodala Kozumplíková.

Video  Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání