Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Lukáše (†18) ve škole probil elektrický proud: Jeho učitele čekají velké nepříjemnosti

Lukáše (†18) při vyučování zasáhl elektrický proud: Vyšetřovatelé obvinili učitele!
Lukáše (†18) při vyučování zasáhl elektrický proud: Vyšetřovatelé obvinili učitele!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: rc - 
14. května 2021
22:04

Tragicky zemřel maturant Lukáš. Osmnáctiletého mladíka na hodině elektrického měření zasáhl proud! Student skončil v nemocnici, kde pouhý den před nejkrásnějšími svátky v roce zemřel. V případu po víc jak roce došlo k dalšímu vývoji. Vyšetřovatelé obvinili jeho učitele!

Lukáš ze slovenského Palárikova prožíval nejšťastnější období v životě. Co nevidět měl odmaturovat na střední škole v Nových Zámcích a posléze zahájit další etapu svého života. Vše však změnila hodina elektrického měření, kdy mladíka zasáhl elektrický proud.

Byl převezen do nemocnice, kde bojoval o život tři týdny. 23. prosince zemřel. Rodina tak prožívala nejsmutnější Vánoce a bolest ze ztráty dítěte ani po takové době nepolevila. „Je to velmi těžké, na hřbitově jsme stále, velmi nám chybí, nedá se s tím smířit,“ uvedl tehdy otec Lukáše pro slovenský deník Nový Čas.

Po víc jak roce vyšetřovatelé podle informací výše zmíněného deníku obvinili jednoho učitele. „Na základě provedených výslechů, vypracovaných znaleckých posudků, vykonáním vyšetřovacích pokusů a zabezpečených listinných dokladů bylo usnesením vyšetřovatele vzneseno obvinění pro přečin usmrcení,“ uvedla Renáta Čuháková, krajská policejní mluvčí v Nitře, s tím, že v případě prokázání viny muži hrozí až pět let za mřížemi.

VIDEO: Školačka (16) si chtěla udělat selfie na vlaku. Po zásahu elektrickým proudem skončila v umělém spánku

krtek. ( 16. května 2021 15:30 )

Hodit to na učitele je velice jednoduché , že by někdo zkontroloval metodiku nebo vybavení učebny ? oddělovací trafo, měření malého napětí , chrániče atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání