Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Řidička (†54) osobního auta zemřela po srážce s kamionem na Kroměřížsku, spolujezdec je v nemocnici

Řidička (†54) osobního auta zemřela po srážce s kamionem
Řidička (†54) osobního auta zemřela po srážce s kamionem  (Autor: HZS Zlínského kraje)
Autor: ČTK - 
13. května 2021
22:00

Po srážce s kamionem zemřela ve čtvrtek odpoledne řidička (†54) osobního auta. Jejího spolujezdce transportoval vrtulník do nemocnice, řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění. Kvůli záchranným pracím a odstraňováním následků nehody zůstávala i po 20:00 silnice II/432 uzavřená.

Tragická nehoda se stala krátce po 15:00 mezi Jarohněvicemi a Šelešovicemi na Kroměřížsku.

„Řidič (37) kamionu jel směrem na Jarohněvice. Na mokré vozovce dostal smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem. Žena za volantem škodovky utrpěla zranění neslučitelná se životem. Jejího spolujezdce (25) záchranáři letecky transportovali do nemocnice v Olomouci,“ uvedla policejní mluvčí Kyšnerová.

Řidič nákladní soupravy podle ní vyvázl bez zranění. „Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní,“ uvedla mluvčí.

Nehodu vyšetřují kroměřížští kriminalisté s dopravními policisty. „Příbuzným zemřelé poskytli psychologickou podporu policisté z posttraumatického intervenčního týmu,“ doplnila Kyšnerová. Podle webových stránek www.dopravniinfo.cz byl provoz v místě nehody obnoven okolo 21:00.

Z poškozeného kamionu začalo vytékat velké množství provozních kapalin, které unikaly do půdy. „Pomocí membránového čerpadla hasiči odčerpali naftu do rezervní nádrže. Uniklou naftu zasypali,“ uvedla mluvčí zlínských hasičů Lucie Javoříková. Na místo se kvůli možnému ohrožení životního prostředí dostavil i zástupce životního prostředí. 

Řidička vozu Škoda Fabia je podle dostupných údajů šestou obětí nehod na silnicích ve Zlínském kraji za dosavadní měsíce roku 2021. Za rok 2020 zahynulo na silnicích v regionu při nehodách 23 lidí.

zirioges ( 14. května 2021 00:07 )

Kamioňák spěchá do kriminálu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání