Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Náročný zásah záchranářů v Brdech: Vážně zraněnou cyklistku hledali v těžkém terénu

Autor: jel - 
10. května 2021
13:46

Náročný zásah absolvovali v neděli odpoledne záchranáři ze Středočeského kraje. V CHKO Brdy se při nehodě vážně zranila cyklistka. Stalo se tak v bývalém vojenském prostoru a bylo těžké ji lokalizovat. K nalezení raněné bylo nutné využít mapy i orientační body. Žena byla nakonec letecky převezena do plzeňské nemocnice.

Ke zraněné cyklistce vyjížděli záchranáři z Příbrami a Březnice. Na místo letěl také vrtulník z Plzně. Zásah nebyl vůbec jednoduchý. Nejenom, že bylo obtížné zraněnou najít, ale následně ji zdravotníci museli k vrtulníku nést náročným terénem.

„Všichni operátoři předvedli perfektní výkon při lokalizaci vážně poraněné cyklistky, což nebylo vůbec jednoduché,“ napsali na svých stránkách středočeští záchranáři a poděkovali nejen zasahujícím jednotkám, ale také operačnímu středisku. „Celé to zvládli za použití map, orientačních bodů a díky jejich vzájemné spolupráci,“ dodali.

Poté, co ženu záchranáři lokalizovali, byla letecky převezena do FN Plzeň. „Pacientka letecky transportována s poraněním hlavy, zajištěnými dýchacími cestami na Urgentní příjem FN Plzeň,“ uzavřeli záchranáři.

Video  Jak ošetřit tepenné krvácení?  - Adam Balažovič
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání