Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rybář ubodal novopečeného tátu Lukáše (†32) kvůli nedopalku: Nechtěl jsem mu ublížit, hájil se

Autor: ran - 
22. dubna 2021
20:01

Před devíti měsíci u jezera ve slovenské Čani při hádce mezi rybáři zemřel novopečený otec Lukáš (†32). Vrah vzal tátu teprve dvouměsíčnímu chlapci a zanechal celou Lukášovu rodinu v obrovském zármutku. Soud nyní pachateli činu, nad nímž zůstává rozum stát, vyměřil trest.  

Na první pohled zcela nevinná hádka nad odhozeným nedopalkem v červenci 2020 u jezera v obci Čaňa v Košickém kraji skončila tragicky. Lukáš byl v místní komunitě rybářů nový a podle svědků si tehdy dovolil pokárat dlouholetého usedlíka Milana (67) za odhozený nedopalek.

Pokáraný kuřák Lukáše za kritiku agresivně napadl a vbodl mu dvakrát nůž s čepelí dlouhou 14 centimetrů do těla. Jedna z ran zasáhla srdce. Lukáš, který se za pár dní chystal na křtiny tehdy dvouměsíčního syna Damiánka, na místě zemřel. Pachatel na místo sám zavolal sanitku i policii a k činu se přiznal.

Zarmoucená pozůstalá rodina měsíce čekala na vynesení rozsudku. Ten konečně přišel a Milan za nesmyslnou vraždu skončí na 10 let za mřížemi. Před soudem se omlouval s tím, že tam u vody tehdy nechtěl nikomu nic udělat.

„Chci se omluvit za to, co jsem spáchal, nechtěl jsem mu ublížit,“ kál se Milan před tím, než nad ním soud vynesl verdikt. Podle webu deníku Nový Čas, který nové informace o případu přinesl, se po těchto slovech vrah prý zhroutil v slzách na sedačku.

Rozhodnutí soudu byla přítomna i matka a přítelkyně zesnulého. Vrahovi podle slovenského webu vzkázaly, že jim zničil život. Rozsudek je pravomocný, nebylo proti němu podáno žádné odvolání.

diskutujici ( 23. dubna 2021 06:59 )

Kouření zabíjí

beda88 ( 22. dubna 2021 22:04 )

nuuu, 10 let za vraždu, to je teda "síla". policejní běloch co zaklekl při zatýkání recidivistu Floyda je ohrožen trestem 40 a výše let. trochu nepoměr, ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání