Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rumunský Floyd? Policisté při zatýkání zabili třiašedesátiletého muže!

Policisté zabili muže při zatýkání.
Policisté zabili muže při zatýkání.  (Autor: Reprofoto: Digi24)
Autor: ČTK, rix - 
20. dubna 2021
20:11

Jako smrt George Floyda působí případ z rumunského města Pitešti. Policisté tam v baru při pacifikování zadusili postaršího muže, jenž byl opilý. Zadržení předcházela slovní konfrontace s policisty.

Dva rumunští policisté byli zatčeni po obvinění, že způsobili smrt zadušením muži zatýkanému při evakuaci baru ve městě Pitešti. Dnes o tom s odvoláním na místní média informoval server Balkan Insight.

Soud v jihorumunském Pitešti uvalil na dva policejní příslušníky 30denní vazbu pro podezření ze zabití 63letého muže, vůči němuž podle obžaloby použili nepřiměřené násilí. Incident se stal v pátek. Muž byl opilý a zadržení předcházela slovní konfrontace s policisty, informovala ČTK.

Incident vzdáleně připomíná případ Afroameričana George Floyda, který loni zemřel na asfyxii poté, co mu policista celé minuty klečel na krku. Video bělošského policisty s kolenem na krku Floyda obletělo svět a vyvolalo celosvětovou vlnu protestů proti rasismu.

Ministr vnitra Lucian Bode uvedl, že „ti, kteří jsou vinní, za to zaplatí“. Současně vyzval, aby lidé z tragédie neobviňovali rumunskou policii jako celek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání