Paradoxně ale právě úvahy o tom, že by si sáhla na život, byly tím potřebným zlomem. Právě poté se totiž Romana Pavelková definitivně odhodlala k odchodu od agresivního partnera, který ji psychicky týral a neštítil se ani fyzického násilí. „Když jsem zauvažovala, že bych si sáhla na život, řekla jsem si, že to není normální. Že to přece nejsem já, že bych kvůli někomu ublížila sama sobě,“ svěřila Blesku Romana Pavelková, co předcházelo odchodu od přítele, který se na veřejnosti choval jako gentleman, v soukromí k němu měl ale hodně daleko.

Obrovskou podporu pak někdejší finalistka soutěže krásy Miss našla ve své rodině. „Sílu mi dal pocit bezpečí a přízně mé rodiny,“ přiznala modelka, která o korunku královny krásy soutěžila coby blondýna, teď už je ale několik let zrzkou.

Přestože na policii Romana Pavelková šla a případ chtěla řešit, k soudu nakonec nedošlo. „Našla jsem sílu odejít i podat trestní oznámení. Trvalo asi rok, kdy jsem neustále musela chodit na výslechy, neměla jsem ale pocit, že by se to někam posouvalo. Chtěla jsem to už mít uzavřené a nechtěla se o tom bavit,“ připustila Romana.

Když se pak ale asi pět let po hrůzném zážitku stala mámou syna Maxe (5), celou situaci přehodnotila. Tehdy se modelka rozhodla začít aktivně pomáhat těm, které zažily něco podobného. Romana Pavelková proto založila nadaci pro týrané ženy, kterou vede dodnes. I když to v současné covidové pandemii není úplně snadné.

„Zaměřujeme se na osvětu. Účastním se besed, sezení a streamů. Všechno je ale v současnosti pouze online. Sem tam taky pořádáme různé sbírky,“ popsala činnost vztahující se k nadaci její zakladatelka.       

 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
39 fotografií