Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Šílený řidič mustangu dostal tři roky: Při nehodě u Špindlerova Mlýna zahynul generál Jakubů

Autor: ČTK, rix - 
20. dubna 2021
16:22

Tři roky ve vězení si odsedí Vojtěch Chaura. Ten se v roce 2019 v pravotočivé zatáčce v protisměru čelně střetl se Škodou Rapid, kterou řídil brigádní generál Jakubů, ten nehodu nepřežil. Chaura vezl dvanáctileté dítě. Oba skončili s lehkými zraněními v nemocnici. Chaurův sportovní vůz měl v době srážky upalovat rychlostí bezmála 160 km/h.

„Odvolací Krajský soud v Hradci Králové potvrdil za zavinění tragické srážky u Špindlerova Mlýna řidiči Fordu Mustang Vojtěchu Chaurovi trest tři roky vězení. Chaurovo odvolání zamítl. Trest je pravomocný,“ informovala ČTK. 

Dvaatřicetiletý Chaura se odvolal proti tříletému trestu vězení a náhradě škody, které mu loni v prosinci uložil Okresní soud v Trutnově. Pozůstalým a dalším poškozeným má Chaura zaplatit přes 1,3 milionu korun. Trutnovský soud mu také na deset let zakázal řídit auta. Odsouzen byl za usmrcení z nedbalosti a za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozil mu trest od dvou do osmi let vězení.

„Upřímně se omlouvám pozůstalé rodině. Je to tragédie, která se nedá odčinit,“ řekl Chaura při odchodu ze soudní síně.

Chaurův obhájce v úterý navrhoval, aby viník dostal podmíněný trest. Tento svůj požadavek odůvodňoval tím, že Chaura má v péči tříletého syna. 

Podle odvolacího soudu není tříleté vězení nepřiměřeně přísným trestem. Předseda senátu při líčení konstatoval, že Chaura byl v minulosti osmkrát potrestán za přestupky při řízení aut. Například se na přechodu pro chodce srazil s jiným autem, jako účastník nehody ji neoznámil, v obci překročil povolenou rychlost o 40 kilometrů v hodině či na dálnici o 34 kilometrů. Úřady mu několikrát vyslovily zákaz řízení.

Video  Srážka dvou aut si vyžádala jednu oběť: Řidič mustangu měl podle svědků závodit s jiným řidičem!  - Facebook: Hasiči města Špindlerův Mlýn (JPO II)
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání