Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama v Bělotíně: Agresivní útočník vytáhl nůž na starostu! Po výhružkách mu probodal pneumatiky

Policisté v akci.
Policisté v akci.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
13. dubna 2021
11:21

Muž středního věku ohrožoval podle policie nožem starostu Bělotína na Přerovsku kvůli dlouhodobým sporům týkajícím se výkonu jeho funkce. Vyhrožoval mu údajně i ublížením na zdraví. Útočník mu nakonec propíchl dvě pneumatiky u osobního vozu, starosta se do příjezdu hlídky uchýlil do budovy úřadu. Útočník je podezřelý z trestného činu násilí proti úřední osobě, hrozí mu až šestileté vězení, sdělila ČTK přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Incident se odehrál v pondělí odpoledne přímo před obecním úřadem v Bělotíně. "Představitel obce se v tu dobu nacházel zrovna před budovou u vozidla, do kterého si dával věci, když na něho podezřelý začal křičet, že si s ním přišel všechno vyřídit, a vyhrožoval mu i újmou na životě. Vytáhl z opasku zavírací nůž, kterým šermoval kolem sebe a také směrem k poškozenému," popsala incident policejní mluvčí.

Útočník pak nožem propíchl obě přední pneumatiky starostova auta. "Starosta využil této chvilky k tomu, že se vzdálil do budovy úřadu a vyčkal tam do příjezdu policejní hlídky, kterou mezitím přivolali jeho spolupracovníci, protože celý incident viděli z okna," doplnila mluvčí.

Hlídka podezřelého muže i s nožem s devíticentimetrovou čepelí zadržela a převezla na policejní služebnu do Hranic, kde byl umístěn do cely. Příčinou útoku byly zřejmě dlouhodobé výhrady podezřelého vůči práci starosty, kdy nebyl spokojen s výkonem jeho funkce, dodala Zajícová. Podezřelý muž nebyl podle policie pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Na vozidle způsobil škodu předběžně odhadnutou na 5000 korun. Případ policisté vyšetřují.

Vide: Účinnou zbraní pro sebeobranu mohou být i klíče, nebo tužka

Video  Sebeobrana: Účinnou zbraní mohou být i klíče, nebo tužka  - Adam Balažovič
Video se připravuje ...

krapotkin ( 13. dubna 2021 14:17 )

Je zajímavá, že největší svně z obce se vždy skrývají za funkce veřejných činitelů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání