Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maniak ve sklepě roky věznil nezletilé sexuální otrokyně: Po propuštění z vězení dal kontroverzní rozhovor

Autor: jžk - 
2. dubna 2021
11:55

Ruská moderátorka Xenija Sobčaková čelí vlně kritiky poté, co udělala rozhovor s Viktorem Mochovem (70). Ten v roce 2005 dostal 17 let vězení za únos a znásilnění dvou dospívajících dívek, které téměř čtyři roky držel ve sklepě.

Mochov, notoricky známý také jako „Skopinský maniak“, podle ministerstva vnitra bil, znásilňoval a týral slzným plynem dvě dívky. Jedna z nich měla podle ruských médií otěhotnět a mít s násilníkem tři děti! O případu, kdy v roce 2004 policisté dívky zachránili, informoval webový zpravodaj CNN.

Sobčaková zveřejnila v pondělí 22. března na svém YouTube kanálu rozhovor, který vyvolal veřejné pobouření. Ekaterina Martynova, jedna z obětí Mochova, uvedla, že má v úmyslu se obrátit na státní zastupitelství s žádostí o zahájení trestního řízení proti němu, když v dokumentu uvedl, že by se o ni zase rád postaral. Podle ní tím dal jasně najevo, že by s ní chtěl další dítě!

Propuštěný násilník v rozhovoru navíc uvedl, že k Martynové stále něco cítí a chtěl by se s ní setkat. „Porodila moje děti a od té doby žádné neměla. Měl bych se o ni znovu postarat,“ uvedl v dokumentu, který šokoval ruskou společnost. Někteří tato slova považují za hrozbu, která nadále straší jeho oběti, a Sobčakové vyčítají, že jej za tyto řeči neosočila a raději s ním probírala jeho sexuální preference.

„Naše horká linka byla v posledních dnech prakticky paralyzována kvůli hlášení občanů ohledně toho rozhovoru,“ uvedla ředitelka Ligy bezpečného internetu, Ekaterina Mizulina. Podle ní je rozhovor jasným příkladem kyberšikany proti obětem trestných činů.

A jak se k celé věci vyjádřila reportérka? „Teze o tom, že konverzace, která v dokumentu proběhla, může někoho vyprovokovat, případně inspirovat k trestným činům, mi samozřejmě lichotily, ale myslím, že mě přeceňujete,“ obhajovala se na svém instagramu Sobčaková.

VIDEO: Co je to stockholmský syndrom?

nika70 ( 2. dubna 2021 14:05 )

Zajímalo by mě, co je s těmi dětmi. To nikde zatím nenapsali.

Jirik-ta ( 2. dubna 2021 13:57 )

a nejen sklepmistra, ale i novináře. Je to ubohost

havran2 ( 2. dubna 2021 12:30 )

Měli mu uříznout šulina u samé pr.ele ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání