Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena v Novém Strašecí upadla do bezvědomí: Volající poskytoval první pomoc

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk:David Malik)
Autor: VaB - 
16. března 2021
13:56

Přesně před šesti dny posádka záchranářů z Nového Strašecí zachraňovala muže s náhlou zástavou oběhu. Podařilo se jim ho oživit. A po šesti dnech jim znovu přišla výzva – žena v bezvědomí. Než záchranáři dorazili, poskytoval ženě první pomoc volající.

10. března vyjížděla posádka záchranářů z Nového Strašecí k muži, kterého postihla náhlá zástava oběhu. „Manželka muže v bezvědomí volala tísňovou linku 155, zachovala klid a krásně spolupracovala s operátorkou. Bez jakékoliv výrazné časové prodlevy zahájila resuscitaci a dokázala v ní bezchybně pokračovat až do příjezdu posádek,“ popsali tehdy záchranáři. 

Muže se jim nakonec povedlo „nahodit“ a převezli ho do jedné z pražských nemocnic. Shodou náhod jim přesně šest dní od tohoto zásahu přišla zpráva o dalším. Ta stejná posádka, která zachraňovala muže, vyjížděla k ženě v bezvědomí.

Než záchranáři dorazili na místo, probíhala u ženy resuscitace ze strany volajícího, takzvaný TANR - tedy telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace. Operátorka tísňové linky volajícího navádí v tom, jak má provádět oživování.

Záchranáři s lékařkou dorazili na místo do pěti minut. „Zasahující lékařka se záchranáři pokračovala v resuscitaci, při které bylo ženě podáno několik defibrilačních výbojů a nezbytné léky. Poté byla přepravena do jedné z pražských nemocnic. Opět skvělá spolupráce! Díky,“ dodali záchranáři. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání