Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Liberecku zemřel cyklista před očima rodiny: Nezachránila ho ani helma

Ilustrační foto
 (Autor: Zdeněk Matyáš)
Autor: ČTK - 
14. března 2021
17:37

U Žďárku na Liberecku havaroval v neděli dopoledne cyklista. Přestože měl na hlavě helmu, zraněním na místě podlehl.

Informace o tragické události uvedla na internetových stránkách krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Okolnosti nehody policie vyšetřuje, pomoci s objasněním by měla i nařízená soudní pitva.

O nehodě u Žďárku informovali v neděli po 10:30 policii záchranáři. „K havárii došlo na silnici druhé třídy poblíž hotelu Zlatá Hvězda u výjezdu na rychlostní silnici I/35. Cyklista seniorského věku jel společně se svou rodinou ve směru od Turnova na Žďárek a ze zatím blíže nezjištěných příčin zřejmě prudce zabrzdil a přelétl přes řidítka,“ popsala nehodu Šrýtrová.

Muž měl na hlavě cyklistickou helmu, přesto utrpěl zranění neslučitelná se životem. „Přivolaný lékař na místě konstatoval smrt,“ řekla policejní mluvčí. Na místě podle ní zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému, vyrazit tam museli také interventi zdravotnické záchranné služby. „Poskytovali psychologickou pomoc rodině,“ dodala.

 

PPP150W ( 14. března 2021 21:52 )

Až do vás nějaký ten mladý rapl vlítne, na rozdíl od vás to nejspíš přežije. Ale chápu, jste tady už 70 let. Jen mě udivuje, že jste za tu dobu ještě nedostal rozum.

Jiří Novotný ( 14. března 2021 21:19 )

Zdravím. Bude mi 60 a helmu nosím - i když jedu jenom dva kiláky do obchodu v dědině. Protože: jedu takhle tu trasu, plus čtyři Celsiusy, sucho, zatáčka. Čepice, kapuce, přilba. Pamatuju si, jak mi ustřelilo přední kolo - a pak až jak jsem se sbíral a pakoval z vozovky. Hned potom tam vletěla kočena v autě a chytla smyk. Deset minut po mně tam jela žena na kole, bez přilby - týden na JIPce. Moje přilba puklá. Jsem asi primitiv, ale myslím, že je lepší puklá přilba, než puklá lebka.

bre-burda ( 14. března 2021 19:59 )

Je mi 70, na kole jezdím od 10 let, helmu ani skafandr nenosím, elektrokolo si brzo koupím. Na silnici i stezkách se pohybuji ohleduplně a bezpečně i když se občas osvěžím pivkem. Helmu ať nosí ti mladí raplové. Myslím, že ji potřebují víc.

hasickajana ( 14. března 2021 18:39 )

dneska všichni senioři usednou na elektrokolo a jsou králi silnic...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání