Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Noční havárie autobusu skončila tragicky: Šest mrtvých a desítky zraněných

Autor: ČTK - 
6. března 2021
14:20

Při havárii autobusu na jihovýchodě Polska zahynulo v noci z pátka na sobotu nejméně šest lidí a další čtyři desítky utrpěly zranění. Informovala o tom ráno polská média. V autobuse, který mířil na Ukrajinu, jelo 57 lidí, včetně dvou řidičů.

Podle televize TVN24 záchranné složky dostaly oznámení o nehodě deset minut před půlnocí. Autobus na dálnici A4 prorazil svodidla a sjel do příkopu. Tři lidé zemřeli okamžitě při havárii, dva při vyprošťování z vraku a jeden po převozu do nemocnice.

Podle zatím posledních informací počet zraněných postupně vzrostl z původně oznámených třiceti na 41. U některých cestujících, kteří na první pohled vypadali, že neštěstí přečkali bez úhony, se totiž známky poranění projevily později. Zraněné, z nichž osm je ve vážném stavu, ošetřují nemocnice v Přemyšlu a dalších městech Podkarpatského vojvodství.

Mluvčí hasičů Marcin Betleja uvedl, že autobus mířil na Ukrajinu a všichni cestující byli Ukrajinci. Nehoda se stala u města Jaroslaw nedaleko ukrajinské hranice.

Mluvčí záchranné služby v Přemyšlu Marek Janowski sdělil, že většina cestujících nebyla připoutaná bezpečnostním pásem a spala. Proto tolik lidí utrpělo zranění při nárazech v autobusu. Jde hlavně o mnohočetná poranění hlavy, páteře, břišní dutiny a končetin.

Cestující v havarovaném vozidle byli podle informací záchranářů převážně mladí lidé vracející se z práce na Ukrajinu. Janowski rovněž řekl, že v autobusu nebyly žádné děti.

Video  Ve Slaném vjel autobus mezi lidi!  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

offline ( 6. března 2021 14:55 )

Polští turisté si nedají pokoj a budou jezdit za krásami Ukrajiny i v této době...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání