Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policisté na Kladensku pátrají po řidiči, který ujel z místa nehody

Autor: štt - 
12. února 2021
22:48

Úterní ráno se stala na silnici mezi Slaným a Velvary v současné době ne zcela nezvyklá dopravní nehoda. Tu způsobil kus ledu, který odpadl ze střechy protijedoucího nákladního vozidla na dodávku, které rozbil přední sklo. Policisté nyní pátrají po viníkovi, který z místa nehody ujel.

Neznámý řidič jedoucí ve směru od obce Slaný k Velvarům způsobil dopravní nehodu svou nedbalostí. Dostatečně neočistil vrchní část nákladního vozidla od námrazy. Kus ledu se při jízdě samovolně uvolnil a ostrým nárazem dopadl na čelní sklo protijedoucího vozidla Ford Transit.

Škoda byla pojišťovnou vyčíslena na 20 000,- Kč. Nezodpovědný řidič nákladního automobilu bezprostředně po dopravní nehodě z místa odjel. Ke zranění osob naštěstí nedošlo.

Poškozený řidič měl na svém automobilu instalovanou palubní kameru, která celý incident zaznamenala. Policie proto žádá občany, kteří by poznali nákladní automobil na záznamu, aby je kontaktovali na lince 158, a pomohli tak zjistit totožnost neukázněného řidiče.

Incident by měl být varováním pro všechny, kteří očištění svého vozidla zanedbávají. Před jízdou je potřeba tuto sněhovou vrstvu vždy důkladně sundat. Nejdůležitější je čelní okno sloužící k řádnému výhledu. Řidiči by neměli spoléhat na ohřátí skla ventilátorem během jízdy, jelikož se může zamlžit a snížit viditelnost. Při čistění oken pak nesmí opomenout na přimrzlé stěrače.

Obdobně důležité jsou i světlomety. Pokrytý sníh výrazně snižuje jejich svítivost. Pro identifikaci vozidla během jízdy je nutné mít viditelnou celou registrační značku. Samozřejmostí by měla být kontrola bočních zrcátek. 

Incident na Kladensku je varováním i pro řidiče dodávek a vozidel s plachtovou střechou, u kterých hrozí vytvoření souvislého kusu ledu. Ten se může vlivem rychlosti, ale i brždění a nerovností na vozovce uvolnit a způsobit vážné škody.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání