Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krásná podvodnice Anna (30) oblafla i Billa Gatese: Po letech ve vězení ji pustili na svobodu!

Autor: ČTK, yks - 
12. února 2021
09:41

Anna Sorokinová, kterou newyorský soud v květnu 2019 poslal za podvody na nejméně čtyři roky za mříže, vyšla z vězení v Albany na svobodu. Ještě před odsouzením žena strávila ve vězení asi 500 dnů.

Informaci o propuštění odsouzené podvodnice oznámil v pátek server BBC News s odvoláním na místní média. Sorokinová se natolik úspěšně vydávala za dědičku miliardáře, že z bank a luxusních hotelů vymámila služby a půjčky za více než 200 tisíc dolarů (asi 4,2 milionu Kč podle aktuálního kurzu), než se na podvod přišlo. Čeká se, že bude vyhoštěna do Německa, kam se její rodina přistěhovala z Ruska v době, kdy jí bylo 16 let a mezitím získala německé občanství.

Propuštění z věznice údajně následovalo poté, co se loni v říjnu během jednání o podmínečném propuštění omluvila za své jednání. „Chtěla bych jen říci, že se opravdu stydím a je mi skutečně líto, co jsem udělala,“ řekla podle listu New York Post.

Sorokinová, vystupující pod falešným jménem Anna Delveyová, předstírala, že disponuje jměním asi 60 milionů dolarů ze svěřeneckého fondu v Evropě. Falešnou identitu roky využívala k tomu, aby si užívala luxusního života v New Yorku. Žila v honosném hotelu a stravovala se v drahých restauracích. Dokonce z jedné banky získala půjčku.

Podařilo se jí mimo jiné dostat se i s přáteli na soukromou večeři pořádanou v New Yorku miliardářem Warrenem Buffetem pro ty nejbohatší z nejbohatších. „Byli tam všichni. Třeba Bill Gates,“ popsala už dříve.

„Snažila se předstírat, dokud to šlo,“ konstatoval její obhájce Todd Spodek u soudu, kde argumentoval, že jeho klientku svedl „lesk a pozlátko“ života v přepychu. K vynesení rozsudku dorazila v černých šatech a botách, s brýlemi s velkými černými obrubami. Prokurátoři poukázali na to, že i v této chvíli myslela na to, jak vypadá, což prý dokazuje, že nemá výčitky svědomí. Plakala prý jen nad oblečením, které vyfasovala ve věznici.

Jejímu příběhu se dostalo mezinárodní pozornosti. Nakonec se stal námětem pro seriál společnosti Netflix. Větší díl honoráře Sorokinová podle tisku použila k úhradě dluhů a pokut. Své plány se ztvárněním života podvodnice - tentokráte na základě knihy jejího bývalého přítele - ohlásila i společnost HBO.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání