Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Koťátko zachránilo rodinu z hořícího domu: Probudilo majitele a v plamenech samo zemřelo!

Rodinná tragédie: Koťátko zachránilo rodinu z hořícího domu, samo v plamenech zemřelo.
 (Autor: GoFundMe, reprofoto WDAY)
Autor: rc - 
31. ledna 2021
06:30

Tragédie se stala ve městě Crystal v americkém státě Severní Dakota. V jednom z tamních rodinných domů vypukl v ranních hodinách požár. Rodinu před strašlivou smrtí zachránilo koťátko jménem Sage, které probudilo desetiletou Kassidee, jíž varovalo před požárem. Desetiměsíční kočička však v plamenech sama zemřela.

Neuvěřitelný příběh se stal ve státě Severní Dakota ve Spojených státech. V jednom z domů ve městě Crystal dvacátého ledna v brzkých ranních hodinách vypukl požár. Rodina, která v domě žila, spala. Desetiletou Kassidee Gallawayovou však vzbudilo její koťátko jménem Sage. Kassidee najednou ucítila podivný zápach. „Páchlo to jako spálená pizza. V mém pokoji bylo opravdu horko. Nemohla jsem dýchat, vstala jsem, abych se nadechla,“ uvedla Kassidee pro britský deník Metro s tím, že uviděla plameny.

Utíkala proto vzbudit své rodiče Codyho a Charlotte a bratra Bentleeho. Celá rodina se naštěstí dostala z domu v pořádku. Kočička Sage, která však všechny zachránila, se do bezpečí nedostala. Cody uvedl, že kdyby nebylo Kassidee a kočičky, tak by nikdo z nich nepřežil. Jakmile se rodina dostala ven, tak požár zesílil a propadla se střecha. Na podporu rodiny je prostřednictvím crowdfundingové platformy GoFundMe vyhlášena veřejná sbírka, v níž se zatím podařilo vybrat v přepočtu kolem 200 tisíc korun.

VIDEO: Víte, jak se zachovat při požáru ve vašem domě či bytě?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání