Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragický požár bytového domu v Moravském Berouně: V troskách se hasičům naskytl hrozný výjev

Autor: VaB - 
29. ledna 2021
07:49

Rozsáhlý požár zachvátil ve čtvrtek v noci bytový dům v Moravském Berouně. Bohužel skončil tragicky. Na místě zasahovalo mnoho hasičských jednotek, propadl se ale strop a hasiči později v troskách nalezli lidské ostatky.

K požáru bytového domu postupně vyjelo osm jednotek hasičů. Vyhlášen musel být II. stupeň požárního poplachu. Při příjezdu hasičů byla už celá střecha domu v plamenech. 

„Před příjezdem prvních jednotek se obyvatelé samostatně, dobrovolně evakuovali, hasiči poté provedli celkový průzkum v bytech. Rozsah zahoření lze přiblížit na ploše 10x30 m. Pomocí několika hasebních proudů uvnitř v dýchací technice hasiči pokračovali v postupném dohašování a rozebírání konstrukcí,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

K hašení byl použit i žebřík, hasiči tak mohli hasit i z výšky. Zásah probíhal až do ranních hodin. Podle hasičů bude škoda vyšší jak jeden milion korun. Celkem sedmnácti lidem ve spolupráci s obcí zajistili náhradní ubytování. 

Požár ale dopadl tragicky. „V průběhu dohašovacích prací v troskách půdního prostoru nalezli hasiči ostatky lidského těla, s největší pravděpodobností se bude jednat o osobu, u které bylo podezření možné přítomnosti uvnitř budovy v částech po destrukci,“ dodal Hošák s tím, že vyšetřování vede policie. 

Video  Požár domu v Moravském Berouně  - HZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání