Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Lupič praštil slepce do zubů a vytáhl na něj velkou kudlu. Nevidomý se mu ubránil, ale trpí následky

Autor: shp - 
28. ledna 2021
21:49

K opovrženíhodnému a zbabělému útoku na slepého muže (56) došlo jen dva dny po Vánocích ve vlaku jedoucím v anglickém Liverpoolu. Lupič James Donnelly (23) chtěl nevidomého okrást o hodinky. Nejdřív ho praštil pěstí do obličeje a pak mu k břichu přiložil nůž s 20 centimetrů dlouhou čepelí. Slepec se útoku ubránil, ale dosud si nese následky.

Video  Lupič praštil slepce do zubů a pak na něj vytáhl velkou kudlu. Nevidomý se mu ubránil  - Policie Liverpool
Video se připravuje ...

K útoku, který zaznamenala průmyslová kamera, došlo ve vlaku před zraky ostatních cestujících, uvedl portál Liverpool Echo. Donnely přistoupil k nevidomému muži, dal mu pěstí a chtěl po něm jeho hodinky. Když mu je napadený odmítl dát, přiložil mu kudlu k břichu a řekl mu: „Pobodám tě!

Gaunera zpacifikovali

Když mu je znovu nevydal, schoval lupič kudlu a posadil se na sedačku. Následně vystoupil na liverpoolském hlavním nádraží, kde ho zaměstnanci železnice zadrželi do doby, než si pro gaunera přišla dopravní policie. Donelly se u soudu 26. ledna doznal k pokusu o loupež a držení bodné zbraně.

Za útok nožem byl odsouzen k pěti letům za mřížemi. Napadený muž si bohužel nese následky. „Šlo o zbabělý a naprosto nevyprovokovaný útok na muže, který si hleděl svého. Poškozený velmi trpěl – psychicky i fyzicky. Po incidentu ztratil sebevědomí a trpí úzkostmi a nočními můrami,“ uvedl důstojník Ian Henderson.

Nevidomý se z útoku dosud nevzpamatoval

Zranění způsobená úderem pěstí budou vyžadovat několik návštěv jeho zubaře. Navíc si musel poškozený vzít volno z práce, a protože je samostatně výdělečný, přímo to ovlivnilo jeho živobytí,“ dodal Henderson. „Rozsudek Donellyho odráží vážnost tohoto zločinu a trauma způsobené oběti,“ uzavřel důstojník Dom Wilcox.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání