Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rusko šokoval příběh mechanika Vladimira: Zachránil děti před pedofilem, dostal 8 let!

Autor: Marta Nováková - 
16. ledna 2021
13:28

Ruský soud poslal na 8 let do vězení automechanika Vladimira Sankina (34), který ubil k smrti několikrát usvědčeného sexuálního predátora Vladimira Zajceva (†54). Rusko ale Sankina oslavuje jako hrdinu, chránil totiž dvě děti.

K incidentu došlo ve městě Ufa. Zajcev, který byl v minulosti třikrát odsouzený za sexuální zneužívání dětí, vylákal do svého bytu pod příslibem alkoholu dva nezletilé chlapce (10 a 14). Ty opil a vyhrožoval jim, že pokud se nesvlečou, rozseká je na kousky. Pak na nich „prováděl zvrhlosti“.

Mladšímu z chlapců se podařilo z bytu utéct na ulici. Tam potkal Sankina, jehož požádal o pomoc. Ten podle svých slov neměl na výběr a bez rozmýšlení se vydal zachránit i druhého chlapce. „Každý muž by na mém místě udělal to samé,“ sdělil soudu.

Pedofila zbil

Sankin se na místě činu neovládl. Zajceva surově zbil a zkopal, ten pak v sanitce zemřel. Odborníci ale upozornili na to, že ho zabilo podchlazení, nikoliv zranění způsobená Sankinem. Namísto vraždy byl proto Sankin shledán vinným „jen“ z nepřiměřené obrany. Vyfasoval 8 let natvrdo ve vězeňské kolonii, svého činu prý ale nelituje.

Pro lidi je hrdina

Ruská veřejnost Sankina oslavuje jako hrdinu. Přes 70 tisíc lidí dokonce podepsalo petici, která žádá jeho propuštění, někteří dokonce volají po tom, aby byl vyznamenán za statečnost. „Vladimir je obyčejný chlap, který zachránil děti před znásilněním. Na takových obyčejných mužích země závisí,“ uvedl Sankinův právník Šota Gorgadze.

lekno ( 16. ledna 2021 19:50 )

A teď čtu, že ten zbitý na fotce je pedofil. Tak to schytal – asi poprvé v životě a naposled.. No jo – ale proč taky nedají fotku, jak vypadal po bitce Vladimir ? Jistě schytal taky.. Ten úchyl by v minulosti, kdy byla ještě nějaká čest, chránila se rodina a děti - dostal za trest smrt a všichni kromě úchylú jako on – by takový trest považovali za spravedlivý..

lekno ( 16. ledna 2021 19:25 )

Nevypadá to na nepřiměrenou obranu, stačí vidět dobitou tvář muže, který chránil děti. Pedofil ho chtěl zabít podle mne. Kdyby byl ochránce slabší, je po něm.. Takhle byl jenom „odměněný“ tvrdou vazbou na 8 let za to, že vyrval 2 chlapce z rukou zvrhlíka. Čekat nějakou spravedlnost dnes, když se ve velkém dělá reklama úchylnostem a špíně všeho druhu – je naivná iluze.. Rusko na tom není o nic lépe než jiné státy v tomhle systému.. V dávné minulosti by lid oslavoval chlapa jako hrdinu, který bránil děti před zneužitím – dnes takového chlapa vláda označí za zločince.. Taky by bylo zajímavý vědět, proč několikrát usvědčený únosce a zneužívač dětí nebyl ve vězení. Ochránce bezbranných dětí systém nemá problém okamžitě uvěznit, ale nebezpečného zvrhlíka nechá volně se pohybovat na svobodě.. Hanba všem zodpovědným za takový přístup..

iFender ( 16. ledna 2021 17:55 )

Tak i v Rusku zacinaji udavat ton slunickari.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání