Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Srdcervoucí foto z letadla smrti: Maminka se vyfotila s dětmi těsně před tím, než se všichni zřítili do moře

Autor: ran - 
10. ledna 2021
14:09

Ratih Windaniaová se s dětmi právě vracela z třítýdenních prázdnin. Když už byly usazené v letadle, těsně před startem s s nimi vyfotila. Pak už se těšily na cestu domů z indonéského hlavního města Jakarty do 750 kilometrů vzdáleného Pontianaku. Sotva čtyři minuty po startu se ale letadlo zřítilo do moře. Příbuzní doufají v zázrak, ovšem krutá realita hovoří o tom, že v zachránci v moři našli jen trosky a části těl nešťastných pasažérů.

Ratih fotku ještě z letadla poslala na sociální sítě a připsala k ní rozloučení s rodinou, u níž byla s dětmi na návštěvě. „Pa pa, rodinko. Už jsme na cestě domů,“ stálo tam. Nyní se rodina modlí a doufá, že někdo z jejích příbuzných hororový pád přece jen přežil. 

Ratihin bratr Irfansyah Riyanto po děsivé zprávě o zřícení letadla dal na instagram fotku rodiny a doplnil ji slovy „modlete se za nás“. Podobně jako desítky dalších zoufalých příbuzných, i on se ještě v sobotu odpoledne, v den neštěstí, dopravil na jakartské letiště.

O den později stále ještě doufal v nějaké dobré zprávy. V letadle měl celkem pět blízkých příbuzných včetně svých a Ratihiných rodičů. „Cítíme tady všichni bezmoc, nezbývá nám než čekat, než přijdou nějaké informaci,“ řekl. Podle webu deníku Mirror měla rodina původně letět dřívějším spojem. Irfansyah ale nemá tušení, proč ke změně letu došlo.

Oba piloti letadla, které se zřítilo za velmi nepříznivého počasí, měli dvacet let zkušeností s komerčními lety, jeden z nich se na sociálních sítích vyznával z lásky k létání. Ani jejich příbuzní si nechtějí přiznat, že by snad své drahé už nikdy nespatřili. 

Úřady pozůstalé rodiny žádají o součinnost a dodání dat, které by mohly vést k identifikaci nalezených těl, jako jsou záznamy od zubaře nebo vzorky DNA.

Boeing 737-500 se 62 lidmi na palubě spadl v sobotu nedaleko Jakarty, když během minuty klesl o 3 tisíce metrů a zmizel z radarů. V následujících hodinách z moře rybáři a posléze záchranné týmy začali vytahovat kusy stroje i lidské ostatky. Podle posledních informací záchranáři zachytili i signál pocházející údajně z černé skříňky. 

johnny stopper ( 10. ledna 2021 17:37 )

Mediofilní provokace. Tohle vás má aktivovat do příštího týdne, emotivně stigmatizovat, připoutat k displejům a udělat z vás věrného konzumenta reklamy. A živit se reklamou, jak každý ví, není jednoduché...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání