Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pád obřího rampouchu zabil turistu: Čtyři další zůstali uvězněni pod ledem

Autor: jel - 
7. ledna 2021
13:57

Záchranáři vyráželi ve čtvrtek k tragické události, která se stala na ruském poloostrově Kamčatka. Skupina sedmi turistů s průvodcem se vydala prohlédnout si krásy vodopádu Viljučinskij, který se nachází na jižním pobřeží ostrova a v tomto ročním období je zcela zamrzlý. Bohužel se během jejich výletu zřítil obrovský kus ledu, který skupinu zavalil.

Návštěva krás třináct metrů vysokého zamrzlého vodopádu skončila katastrofou. Obrovský rampouch, který spadl, zavalil skupinu sedmi turistů s průvodcem. Jednoho z nich stál tragický incident život. Dítě a dva dospělé se svědkům podařilo z ledového hrobu vytáhnout ještě před příjezdem záchranářů, všichni byli těžce zraněni a museli být převezeni do nemocnice. Další čtyři lidé zůstali uvězněni pod ledem.

Na místo dorazil také vrtulník a záchranáři se snaží dostat zbývající osoby z ledového pekla. „Jedna osoba zemřela, další byli vytaženi a sneseni z vodopádu dolů a čtyři lidé zůstali pod ledem,“ uvedla Tisková služba regionálního Ministerstva pro mimořádné události ve svém prohlášení.

Na místo dorazili kromě záchranářů také vyšetřovatelé. K incidentu došlo ve čtvrtek 7. ledna, což je zrovna v pravoslavný Štědrý den.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání