Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Řidič po honičce s policisty sjel do řeky: Tvrdil, že mu vůz ukradli, ale pak šel s pravdou ven

Aktualizováno -
6. ledna 2021
18:58
Autor: chal, shp - 
5. ledna 2021
15:11

Dramatickou honičku zažili policisté v Náchodě. Když se snažili zastavit řidiče, který jel po obci příliš vysokou rychlostí, muž ještě zrychlil a začal jim ujíždět. Řízení ale po chvíli nezvládl a havaroval. S vozem sjel do řeky Metuje. Později tvrdil, že mu auto bylo ukradeno, ale nakonec šel s pravdou ven. 

Policejní hlídka řidiči nejprve naměřila 80kilometrovou rychlost v obci, když se pak strážci zákona pokusili řidiče Volkswagenu Passat zastavit, začal ještě zrychlovat. Honička netrvala dlouho, pirát silnic odbočil do jednosměrky, přejel přes chodník a sjel do Metuje.

 „Dle svědků se ve vozidle nacházely dvě osoby, které z místa havárie utekly. V průběhu vyšetřování se dostavil majitel vozidla, který nahlásil jeho odcizení,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná. Při nehodě vznikla škoda zhruba 180 tisíc. 

Jak uvedl web novinky.cz, řidič se nejdřív vymlouval na krádež, ale pak se přiznal. „Muž, který nejprve oznámil krádež vozidla policistům, se nyní přiznal, že právě on řídil vozidlo, které havarovalo do řeky,” řekla portálu mluvčí policie Šárka Pižlová.

Strážci zákona zjistili, že muž měl v době jízdy zákaz řízení. Navíc neměl řidičský průkaz. Pod vlivem alkoholu neřídil. Když jim přišel nahlásit údajnou krádež, provedli mu dechovou zkoušku. Muži nyní hrozí zákaz řízení na dva roky a pokuta 50 tisíc korun.

Video  Policisté dopadli lupiče, k přepadení benzinky se přiznal.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání