Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zběsilá honička skrz vesnici: Řidič se zákazem ujížděl před policií i 190 km/h

Zběsilá honička skrz vesnici: Řidič se zákazem ujížděl před policií stodevadesátkou.
Zběsilá honička skrz vesnici: Řidič se zákazem ujížděl před policií stodevadesátkou.  (Autor: Policie ČR)
Autor: jel - 
5. listopadu 2020
19:13

Ve čtvrtek okolo druhé hodiny ráno se na Trutnovsku policejní hlídka rozhodla ke kontrole zastavit vozidlo značky VW Passat. Jeho řidič však na rozsvícení nápisu STOP reagoval tak, že přidal plyn. Následovala zběsilá honička v obrovské rychlosti, po několika kilometrech to však řidič vzdal.

„Pravděpodobně, když mu došlo, že policistům neujede, tak najednou zpomalil a jel 40 km/h i mimo obec. Po necelých deseti kilometrech ujíždění v polovině obce Hořenice zastavil a na výzvu z vozidla vystoupil,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Čtyřiadvacetiletý řidič zřejmě ujížděl proto, že měl zákaz řízení až do ledna 2021. Ten mu byl vydán, protože řídil pod vlivem pervitinu. Byl proto i nyní podroben zkoušce na alkohol a drogy, ale obě se ukázaly jako negativní. „Muž policistům není neznámý, protože v minulosti už se několikrát pokoušel ujet a museli ho pronásledovat,“ uvedla mluvčí.

Podle ní bude nyní policie také prověřovat, zda muž neporušil zákaz vycházení a zda měl vůbec povolení majitele s vozem jet. „Muž je důvodně podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela Kormošová.

Video  Zběsilá honička skrz vesnici: Řidič se zákazem ujížděl před policií stodevadesátkou.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání