Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Požár ubytovny v Kutné Hoře: V plamenech zemřela žena (†79)!

Aktualizováno -
2. ledna 2021
16:46
Autor: rc, ČTK - 
2. ledna 2021
11:19

Požár v pátek večer vypukl v Kutné Hoře! Plameny v kutnohorské části Sedlec zachvátily tamní ubytovny, kde bylo kolem čtyřiceti lidí. Při požáru zemřela žena (†79) a čtyři lidé utrpěli zranění. Škoda je odhadnuta na deset milionů korun.

Hasiči v pátek večer půl hodiny po dvaadvacáté hodině zasahovali v kutnohorské části Sedlec, kde vypukl požár ubytovny. Oheň zasáhl střechu a byty v horním podlaží, proto se někteří obyvatelé nemohli dostat bez pomoci hasičů a nastavovacích žebříků. Hasiči pro lidi zajistili evakuační autobus, poté byli převezeni do náhradního ubytování v městské sportovní hale Klimeška. "Samotný objekt bude několik dní neobyvatelný," uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. V ubytovně bylo v době požáru 18 dospělých a 23 dětí.

V objektu byl nalezena žena narozená v roce 1941. "Na místo byl přivolán koroner," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová. „Nalezena osoba bez známek života,“ potvrdila Fliegerová pro Blesk.cz. Příčinu smrti určí soudní pitva, podle policejní mluvčí Michaely Richterové mohla nastat po nadýchání zplodinami. Jeden z evakuovaných měl popálenou ruku a záchranná služba ho převezla do pražské vinohradské nemocnice. Ostatní tři zranění byla podle Effenbergerové lehká.

 Požár byl pod kontrolou půl hodiny po půlnoci, na místě ještě do rána pokračovalo dohašování a rozebírání konstrukcí kvůli vyhledávání skrytých ohnisek požáru. Ještě dnes v poledne nebyl oheň zcela zlikvidován, hasiči v objektu stále pracují.

VIDEO: V Komořanech v ulici U Skladu hořela ve středu 30. prosince garáž, kterou obývali bezdomovci. Hasiči oheň zlikvidovali, nikdo se nezranil.

Video  V Komořanech v ulici U Skladu hořela ve středu 30. prosince garáž, kterou obývali bezdomovci. Hasiči oheň zlikvidovali, nikdo se nezranil.  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Citronel ( 2. ledna 2021 19:56 )

V tomto věku někde na ubytovně plné nepřizpůsobivých, zákeřných, zlých, hlučných a násilnických omezených blbů je pro takovou ženu smrt vysvobozením.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání