Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hrobník prý kradl mrtvým zlaté zuby! Pak se jimi chlubil přátelům

Hrobník v Německu prý okrádal mrtvé: Ze zubů jim doloval zlato! (ilustrační foto)
Hrobník v Německu prý okrádal mrtvé: Ze zubů jim doloval zlato! (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: rc - 
30. prosince 2020
11:36

Obrovský skandál zmítá německým městem Würzburg. Tamní pracovník hřbitova prý nebožtíkům tahal zlaté zuby. Policejní orgány na hrobníka upozornili jeho nadřízení. Při domovní prohlídce u něj podle německých médií měli policisté najít až 30 gramů zlata.

Německá policie řeší případ, který vyděsil a znechutil nejen obyvatele obce Würzburg ve správním obvodu Dolní Franky v Bavorsku. Hrobař tam měl okrádat mrtvé o zlato! Podle informací německého zpravodajského webu Fuldaer Zeitung měl pracovník hřbitova od září roku 2019 takto znesvětit až dvacet nebožtíků. Mrtvé údajně připravoval o dentální zlato a šperky. Policisty na hrobníka upozornil jeho zaměstnavatel.

Vyšetřovatelé dostali povolení k domovní prohlídce. Vykonali ji dva dny před Štědrým dnem. U hrobníka doma prý našli až 30 gramů zlata. Jednalo se o prsten a celkem jedenáct kusů zubního zlata. Výše zmiňovaný zpravodajský web zároveň uvádí, že muž měl okrádat nebožtíky, kteří byli dávno pohřbeni, tudíž je pro vyšetřovatele obtížné určit, koho okradl. Hrobaře úřady již obvinily, sám se však doposud přiznal pouze k tomu, že odcizil zlato jedné osobě, a to prý proto, aby ho ukázal svým přátelům.

VIDEO: Zloděj kradl kapry, nakonec se musel spasit útěkem.

Video  Zloděj kradl kapry, nakonec se musel spasit útěkem.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání