Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kokršpaněla nechali napospas osudu ve kbelíku: Stal se z něj profesionální čichač

Autor: shp - 
22. prosince 2020
18:54

Život se s černým anglickým kokršpanělem jménem Badger (jezevec) vůbec nemazlil. Jeho původní páníčci ho i se třemi čtyřnohými sourozenci loni odhodili v anglickém městě Redhill v hrabství Surrey v kbelíku a nechali je napospas osudu. Jenže ten měl s Badgerem své vlastní plány.

Všechna čtyři štěňátka zachránili ochránci zvířat z organizace RSPCA. Badger byl podvyživený, vystrašený a nemocný. Nevypadalo to s ním vůbec dobře. Lidí se bál a nebylo jisté, zda přežije. Ale pak si ho vzala pod svá křídla strážmistryně Steph Barrettová ze psí policejní jednotky v Sussexu. Mezi ní a pejskem okamžitě vzniklo silné pouto.

Čumák pro policii

Po spoustě lásky a tréninku opět získal víru v lidi. Má stále svou drzou stránku, ale jinak je posedlý prací. Rozesmívá mě celý den,“ řekla Steph Daily Mailu. Všechna nalezená štěňátka nakonec našla domov, ale jediný Badger se do nové rodiny nehodil. Bylo totiž jasné, že jeho osud čeká u policie. Stal se profesionálním práskačem, tedy, čichačem čenicháčem. Na jeho čenich je totiž spoleh.

Jo Douglasová, která se o Badgera starala v RSPCA, prohlásila: „Bylo úžasné vidět tu transformaci z vyděšeného, vyhublého štěňátka v chrabrého, chytrého a hrdinného bojovníka se zločinem. Vždycky byl v běhu a potřeboval neustálou stimulaci. Byl příliš hrrr na své adoptivní páníčky, tak se nám vrátil. Zaměstnali jsme ho skrýváním tenisových míčků a hráli jsme na pachy.“

Půl roku ve službě

Absolutně to miloval a byl opravdu dobrý v tom, že následoval svůj čenich a vše našel. Kontaktovali jsme proto policii, jestli by neměli zájem o nového rekruta,“ dodala. Badgerovi je nyní 20 měsíců a dokáže vyčenichat jakýkoliv kontraband včetně drog. Ve službě je už celý půlrok. Takže dealeři a kriminálníci, dávejte si pozor. Tento čoklík je vám v patách!

Podívejte se, jak mohou být pejsci nápomocní. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání