Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sušická nemocnice na pokraji kolapsu: Zemřel jim pacient, nesehnali mu prý anesteziologa

Autor: DH - 
21. prosince 2020
15:42

Policie ČR řeší případ ze začátku prosince, ke kterému došlo v nemocnici v Sušici. Na stole se tamnímu oddělení ocitlo oznámení o potencionálním zanedbání péče při podezřelém úmrtí jednoho z pacientů. Server Seznam Zprávy uvádí, že místní pracovníci údajně nesehnali pro pacienta anesteziologa.

Nemocnice v Sušici se v krizi zmítá už delší dobu. Tamní radnice totiž řeší spor o tom, jak má ústav fungovat. Jedni tvrdí, že město může nemocnici opravit, druzí tvrdí, že na to nejsou prostředky. Město po polovině roku 2020 odvolalo oba jednatele nemocnice a jmenovalo nového, na to konto pak řada tamních lékařů podala hromadnou výpověď.

Problém nastal ve chvíli, kdy výpověď podal i tamní primář chirurgie a zdravotní ředitel Ondřej Krajník a celý říjen a listopad se tak řešilo, zda on a ostatní lékaři odejdou. Krajník je totiž i odborným garantem, bez kterého nemůže nemocnice fungovat jako poskytovatel péče. Krajník nakonec v závěru listopadu Sušici i tamní ústav opustil.

V současné chvíli je nemocnice zcela bez řízení, vznikla zde covidová jednotka a jediný jednatel onemocněl koronavirem. V zakládací listině je přitom jasně stanovené, že nemocnice musí mít jednatele dva. Nemocnice v tuto chvíli nemůže podle zákona dokonce ani proplácet faktury, natož aby řádně ordinovala nebo prováděla úkony.

Aby toho nebylo málo, podle serveru Seznam Zprávy teď sušickou nemocnici vyšetřuje kriminální policie. Příhodně, hned 1. prosince, totiž na jednom z tamních oddělení za podivných okolností zemřel pacient. Podle informací Seznam Zpráv zevnitř totiž personál pacientovi nebyl schopný sehnat anesteziologa. Policie vyšetřování potvrdila s tím, že se zabývá oznámením o zanedbání lékařské péče.

Nemocnice na dotazy nereaguje, už přes dva týdny od ní nevzešlo žádné vyjádření. Město Sušice přitom situaci komentovat nehodlá, vše směřuje právě na jediného jednatele Jiřího Vlčka.

BoziMilda ( 21. prosince 2020 22:53 )

No oni právě táhli víš. A vono se ukazuje, že nemocnice bez doktorů nefunguje. A proč by měli platit školné, když šli pracovat do jiné nemocnice ? Po tobě taky nikdo nechce, abys něco platil, když přestaneš bejkům umejvat zadnice a půjdeš za lepším vyvážet septiky.

ginkognito ( 21. prosince 2020 18:21 )

Jestli ono není lepší ležet Na bulovce na chodbě, než se léčit v takovýchto pofiderních nemocnicích. Pořád, že se rozšiřuje zdravotní péče, přitom prd. V některých nemocnicích s poliklinikou je pomalu víc zdravotnáků než pacientů, pořád se staví nová oddělení, do zdravotnictví teče peněz a pořád mají málo. Tak ať jdou dělat někam jinam.

milesmiles ( 21. prosince 2020 18:15 )

Komunisté zničili českou vesnici a zemědělství
tahle demokracie a hlavně ODS zničili zdravotnictví
nebudu zacházet do detailů za ty peníze to nebude dělat nikdo
připravte se na nejhorší přijdou čínané jako v Americe a neumí ani anglicky ♣♣♣

dostojevskij ( 21. prosince 2020 17:31 )

Tak tam mají dát vojenské lékaře, personál z řádových sester a bratrů. Bude hůř!!!!!!!

krapotkin ( 21. prosince 2020 16:58 )

To je ta česká zdravotní péče. Hlavně, že doktoři pořád řvou, že mají malé platy. Když se jim to nelíbí, ať zaplatí školné a táhnou do pr***.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání