Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Jak se o Vánocích chovat za volantem? Se špatnou náladou za volant nelezme, radí dopravní expert

Autor: VaB - 
26. prosince 2020
16:51

Vánoce jsou tu a s nimi i spojená rizika na silnicích. Nejde jen o sněhovou nadílku, husté mlhy či námrazu. Ohrožovat nás může i současná krize. O tom, jak se podobným věcem vyvarovat, mluvil pro Blesk dopravní expert z Platforma VIZE 0 Roman Budský.

Sníh, námraza, mlha a do toho všeho klidně i déšť. Tohle všechno nám může zkomplikovat naše cestování vozem na silnicích. Letos se k tomu ale přidává i stres z koronaviru, který nás bezesporu všechny ovlivnil. 

O tom, jak bychom se jako řidič měli chovat na silnicích či jak nespoléhat na své zvyklosti, promluvil pro Blesk dopravní expert Roman Budský z Platformy VIZE 0. Podle Budského se o svátcích méně bourá, je také méně lehkých, vážných i smrtelných dopravních nehod. „Minulý rok o Vánočních svátcích došlo pouze ke čtyřem smrtelným nehodám, při kterých zemřeli čtyři lidé,“ uvádí.

Podle statistiky, kterou Budský citoval, se bouralo nejčastěji o Silvestru. „Nejvíce zraněných bývalo 26. prosince. To jsou čísla za poslední roky. Letošek bude ale hodně specifický,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání