Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrtelná nehoda na Kroměřížsku: Po srážce s náklaďákem zemřela žena (†76)

Smrtelná nehoda na Kroměřížsku: Po srážce s náklaďákem zemřela žena (†76).
Smrtelná nehoda na Kroměřížsku: Po srážce s náklaďákem zemřela žena (†76).  (Autor: HZS ZK)
Autor: ČTK - 
10. září 2020
16:31

U Střílek na Kroměřížsku se ve čtvrtek dopoledne srazily nákladní a osobní automobil. Při nehodě zemřela spolujezdkyně z osobního auta, pro jeho těžce zraněného řidiče letěl vrtulník. Nehoda se stala na křižovatce silnic I/50 a II/432 poblíž čerpací stanice Motrans. Hlavní tah mezi Brnem a Uherským Hradištěm byl kvůli nehodě asi pět hodin uzavřený.

Tragická nehoda se stala krátce po 09:00. „Řidič osobního vozidla Peugeot, který vyjížděl z vedlejší silnice od obce Střílky, zřejmě nedal přednost nákladnímu vozidlu, které jelo po hlavní silnici od Uherského Hradiště do Brna, a vjel mu do jízdní dráhy,“‎ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

O život při nehodě podle vyjádření policie přišla šestasedmdesátiletá spolujezdkyně z osobního vozidla, devětasedmdesátiletý řidič utrpěl těžké zranění, s nímž ho vrtulník přepravil do nemocnice.

„Čtyřiadvacetiletý řidič nákladního vozidla z nehody vyvázl bez zranění. Lehké zranění utrpěl také třiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Dacia, do něhož po srážce narazil řidič peugeotu. Obě osobní vozidla skončila po srážce mimo komunikaci,“‎ uvedla Kozumplíková.

Přivolaní hasiči podle mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříkové u havarovaných zajistili protipožární opatření a odpojili autobaterie. „Taktéž pomáhali záchranářům s ošetřením zraněných a následným transportem do sanitky a vrtulníku. Po odvezení vraků odtahovou službou hasiči uklidili vozovku od střepů a úlomků z vozidel,“‎ uvedla Javoříková.

Silnice I/50, která je hlavním tahem mezi Brnem a Uherským Hradištěm, byla po dobu zhruba pěti hodin uzavřená. „Dopravu odkláněli policisté z obvodního oddělení v Morkovicích a z dopravního inspektorátu Uherské Hradiště. Zasahovaly zde všechny složky integrovaného záchranného systému. Celková škoda se vyšplhala na téměř půl milionu korun,“‎ doplnila Kozumplíková.

Podle dostupných údajů zahynulo letos při nehodách na silnicích ve Zlínském kraji 13 lidí, z toho tři na Kroměřížsku. Za loňský rok si vyžádaly dopravní nehody v regionu 19 obětí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání