Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Muž v Chebu poštval ovčáka proti jinému muži: Pes zaútočil na policistu, ten musel střílet

Autor: VaB - 
16. prosince 2020
16:50

Muž v Chebu štval svého ovčáka proti jinému muži, když na místo přijela hlídka policistů, obrátil se pes proti jednomu ze strážců zákona. Po nějaké době pak lustrovaný muž svého „uvázaného“ psa pustil, ten zaútočil a pokousal policistu, který v obraně zvíře postřelil.

Hlídka policistů z Chebu vyjížděla v pondělí pozdě večer k jedné z autobusových zastávek. Muž, který byl policistům dobře znám, tam na jiného muže poštvával svého psa, německého ovčáka. Pes pobíhal po zastávce mezi muži, poté se obrátil na jednoho z policistů, na kterého štěkal. 

Strážce zákona majitele vyzval, ať si svého psa uváže. Ten tak i učinil, avšak trochu jinak, než si policista myslel. Psa totiž majitel přivázal bundou ke konstrukci zastávky. Poté došlo k lustraci majitele (49) psa. Už v minulosti museli policisté řešit jeho protiprávní jednání, naposledy pět dní zpět, kdy měl v bytové jednotce napadat ženu.

Policista a také majitel psa si průběh situace natáčeli, poté se začala situace vyostřovat. „Po chvíli se měl devětačtyřicetiletý muž vrátit ke svému psovi, který již nebyl uvázán a začal volně pobíhat kolem policistů. Ti muže opakovaně vyzvali, aby si svého psa zajistil. Následně se měl štěkající pes rozeběhnout k jednomu z policistů a kousnout ho do nohy v oblasti holeně. Na tento útok měli policisté zareagovat vytažením služební zbraně, kterou umístili do pohotovostí polohy,“ informuje mluvčí policie Jakub Kopřiva. 

Policisté se snažili psovi vzdálit, ten se ale stále choval agresivně. Celou dobu majiteli říkali, aby si psa uvázal, ten ale nereagoval a místo toho stál a jen koukal. Policisté tedy na svou obranu, jelikož hrozilo další napadení, použili svou služební střelnou zbraň a v souladu se zákonem o policii agresivního psa zneškodnili.

„Pes byl zasažen do oblasti krku. Policisté následně zajistili příjezd veterináře, který zraněného psa uspal a převezl do své ordinace k ošetření. Následně byl operován a po zákroku byl mimo ohrožení života,“ dodal Kopřiva s tím, že lékařské ošetření musel vyhledat i pokousaný policista.

Majitel psa záběr, který ale není od začátku celého incidentu, umístil na YouTube. Přímá střelba na psa na něm není vyobrazena, je ale slyšet výstřel. Pes poté utekl k majiteli, po chvilce se pod ním začala tvořit kaluž krve. 

Video  Jak reagovat při útoku střelce? Policie představila nový videospot  - Policie ČR - Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání