Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Celníci na letišti zadrželi pasažéra: V trenkách schovával miliony

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Celní správa České republiky)
Autor: ČTK - 
11. prosince 2020
21:22

Němečtí celníci zadrželi na letišti v Düsseldorfu muže, který se pokoušel propašovat velký obnos v hotovosti schovaný v trenkách a speciálně upravených podrážkách bot. Padesátiletý cestovatel měl namířeno do Turecka a celkem se u něj našly bankovky v hodnotě 350.000 eur (9,2 milionu Kč), napsala agentura DPA.

Podle sdělení celníků se u muže s tureckým občanstvím, který trvale žije v Düsseldorfu, nejdříve našlo 250 000 eur důmyslně ukrytých v podrážkách. Při následné osobní prohlídce se pak zjistilo, že dalších 100 000 eur bylo schováno ve spodním prádle. Podle mluvčího se muž domníval, že do trenek se mu nikdo dívat nebude.

Turek celníkům řekl, že celý obnos, vesměs v pětiseteurových bankovkách, dostal od svého známého a na jeho žádost je měl převézt do Turecka. Jeho jméno ale neuvedl. Úřady hotovost dočasně zabavily a zkoumají, zda pochází z legálních zdrojů anebo jde o pokus o praní špinavých peněz. Turka stíhají kvůli neohlášení převozu větší sumy v hotovosti; celním úřadům se musejí nahlašovat částky nad 10 000 eur.

Video  Žena předstírala, že je těhotná, aby propašovala věci do vězení.  - Twitter
Video se připravuje ...

Jelimanek ( 11. prosince 2020 22:13 )

Tenhle úkryt v podlikačkách má svý riziko páč když si nějak nešťastně pšoukne tak mu to může voblíznout trenky a hned je prozrazenej a má po milijónech

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání