Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Český kamioňák ve Francii předjížděl, kde neměl, teď se zhroutil: Firmě vyhrožují podpálením aut!

Autor: DH - 
11. prosince 2020
17:58

Policie z Francie se už spojila s přepravní firmou Valatrans, která zaměstnává muže, jenž předvedl v zemi galského kohouta neuvěřitelně nebezpečný manévr. Podle spolumajitele firmy se pětapadesátiletý řidič psychicky zhroutil. Firma dostává výhrůžky.

Záběry riskantní jízdy kamionem, kterou předvedl český řidič ve Francii, obletěly doslova celou Evropu a šokovaly každého, kdo je viděl. Chování řidiče snad každý odsoudil a na internetu se na něho i jeho zaměstnavatele Valatrans snesla obrovská vlna kritiky.

S televizní stanicí Prima už hovořil spolumajitel formy sídlící v Liptálu u Vsetína. „Řidič svého chování velmi lituje. Podle jeho slov ho při předjíždění na zdánlivě rovném úseku, kde byla přerušovaná čára a předjíždění tam nebylo zakázáno, zaskočily dva ostrůvky. Bohužel s nečekanou překážkou se nevyrovnal úplně nejlépe, avšak znovu opakujeme, že je pro nás podstatné, že nikomu svou jízdou neublížil,“ uvedl Jaroslav Vala, jeden ze spolumajitelů firmy.

Se samotným řidičem už Vala mluvil a ten podle něj činu neskutečně lituje, a dokonce se z tlaku veřejnosti a časté kritiky psychicky zhroutil. Podle Valy sehrála velkou roli v chování řidiče i povinná přestávka, kterou nestíhal. I tak je ale jeho chování neomluvitelné.

„Za incident se hluboce omlouváme všem, kterých se dotkl. Současně společnost deklaruje svůj eminentní zájem na důkladném prošetření události. Proto také spolupracujeme s policií, která incident prošetřuje,“ doplnil Vala.

Na sociálních sítích se incident hodně řeší, a dokonce i samotné firmě Valatrans začaly chodit výhružné zprávy. „Nemile nás překvapila četná nenávistná vyjádření, která se na naši společnost i na dotyčného řidiče z mnoha stran sesypala. Některá z nich měla dokonce vyhrožující charakter. Kritice se nebráníme, ale musí být konstruktivní,“ poznamenal Jaroslav Vala s tím, že ve Francii dokonce někteří vyhrožují zapálením jejich kamionů. Firma zaměstnanci za jeho chování uložila pokutu.

verka1 ( 11. prosince 2020 19:25 )

Jezdí v protisměru, po chodníku těsně kolem domu...
Někde je chyba a třeba je to u úředníků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání