Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Čech mezi nejhledanějšími zločinci v Evropě: Stanislav Seidl může být ozbrojený a nebezpečný

Autor: chal - 
12. prosince 2020
06:17

Mezi 57 nejhledanějších evropských zločinců patří i jeden Čech. Jmenuje se Stanislav Seidl (47) a má za sebou pestrou kriminální minulost. Ve zločineckém portfoliu má například obchodování se zbraněmi a výbušninami nebo praní špinavých peněz. 

Stanislav Seidl podle kriminalistů patřil k nechvalně proslulému příbramskému podsvětí. Ze začátku své zločinecké kariéry se zaměřoval na páchání majetkové trestné činnosti, v roce 2006 se například s komplicem pokusil vyloupit bankomat, ve kterém bylo přes milion korun.

Zločinci se chtěli k bankomatu dostat přes zeď z přilehlé restaurace, pomocí nástrojů ve stěně udělali díru, vyrušili je ale pracovníci bezpečnostní agentury. Přestože se Seidlovi s komplicem podařilo uprchnout, u soudu oba dostali šestileté tresty.

Stanislav Seidl ale do vězení nenastoupil. Místo toho zřejmě cestuje po Evropě a schovává se. Na jednom místě se ovšem podle všeho nezdrží dlouho, aby nebylo lehké jej vypátrat. Časté přesuny svůj účel plní.

Čeští kriminalisté sice mají zprávy, že Seidl byl na Slovensku, v Německu, Velké Británii či na Kanárských ostrovech, zločinci se ale i přes to daří dál unikat. Seidl přitom na svých cestách nevynechal ani Českou republiku.

V roce 2014 se pokusil ubytovat v jednom hotelu v Příbrami, kde na sebe upozornil podezřelým chováním. Pokusil se totiž přemluvit recepčního, aby ho ubytoval bez zapsání do knihy hostů. Když pojal podezření, že recepční hledá jeho jméno na internetu, raději z hotelu rychle zmizel.

Kromě majetkové trestné činnosti se Stanislav Seidl zapletl i do obchodu se zbraněmi. Při jedné vloupačce totiž z rodinného domu odcizil střelné zbraně, které následně prodal na černém trhu. Kde zbraně skončily, se policistům nepodařilo vypátrat. Není vyloučeno, že je Seidl ozbrojený a nebezpečný.

Stejně tak policisté neví, kde se Stanislav Seidl dnes nachází. Podle posledních informací se pohybuje na Příbramsku. Upozornit by na sebe mohl výrazným tetováním na paži nebo propadlými doklady, platnost jeho občanského průkazu vypršela vypršela v roce 2019.

U Klášterce nad Ohří uhořel v sobotu řidič (†52): Nehodu prý zavinil mladý „závodník“ v luxusním autě

Video  Takhle funguje mezinárodní spolupráce. Policisté v Praze zadrželi muže napojeného na italskou mafii,  - Youtube/Policie ČR
Video se připravuje ...

yokky ( 12. prosince 2020 16:24 )

ukava5 ( 12. prosince 2020 11:26 )

608 211956

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání