Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragická dovolená v Itálii : Markéta (†17) a Tomáš (†40) se utopili, čeká je poslední cesta

Autor: VaB - 
4. prosince 2020
05:40

 V září se v italském městě Martinsicuro stala ohromná tragédie. Moře tam vzalo život zamilovanému páru Markétě (†17) a Tomášovi (†40). Policie těla našla ve vodě po několika dnech. Po téměř čtyřech měsících od tragédie je čeká už jen poslední cesta do nebe.

Bylo prvního září, když z Itálie přišla informace o ohromné tragédii. Prvotně se psalo, že se utopila pětadvacetiletá žena, pravděpodobně z Česka, na těle měla mít navíc řezné rány. Později se potvrdilo pouze to, že šlo o občanku České republiky. 

Utopenou dívkou byla teprve sedmnáctiletá Markéta! Policie začala pátrat i po jejím příteli, o 23 let starším Tomášovi. Toho voda vydala o několik dní později. Bývalý voják, v té době ale řidič autobusu, byl také po smrti.

Těla se nacházela asi 20 kilometrů od sebe. Policie si ještě před několika měsíci nebyla jistá, že jde skutečně o Tomáše. Markétu její matka poznala podle náušnice, u Tomáše bylo nutné identifikovat ho DNA.

Zamilovaný pár odjel do Itálie, konkrétně do města Martinisicuro, na čtrnáctidenní dovolenou. Z Češka odjížděla dvojice v autě, které před apartmánem zůstalo.

Dvojice plánovala společnou budoucnost.  „Byl to laskavý muž, pro naši dceru by snesl modré z nebe,“ uvedla pro server ilrestodelcarlino.it maminka Markéty. Smrt mladé dívky celou rodinu ohromně zasáhla. „Milovala svého přítele, byla inteligentní, krásná, obětavá. Prostě úžasná. Milovala svou rodinu,“ dodala. 

Po čtyřech měsících doma

Pár plánoval jen dvoutýdenní dovolenou, z vytoužené Itálie se nakonec vrací až po čtyřech měsících. „Trvalo to hrozně dlouho, než se dostali domů,“ píše na facebooku Lucka. Ta zároveň zveřejnila i parte čtyřicetiletého Tomáše. S tím se rozloučí příští týden v Litoměřicích. Budou volit netradiční volbu posledního rozloučení – v podobě online přenosu na YouTube.

Markéta bude mít pohřeb také v Litoměřicích, ale o tom, že by ho měla spolu se svým milovaným, není žádná informace. „S naší drahou zesnulou se rozloučíme v úzkém kruhu rodinném,“ stojí na parte. „Irenko, cítím s vámi upřímnou soustrast,“ vzkázala smutné mamince Jiřina na facebooku.  

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání