Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vilný zvrhlík vydíral dívku z Mladoboleslavska: Ze strachu mu poslala intimní fotky

Video se připravuje ...
Autor: VaB - 
29. listopadu 2020
11:45

Sociální sítě používají mladiství téměř nonstop. Sedí u telefonu nebo počítače a sjíždí internet rychleji než lyžař sjezdovku. Jenže internet je i plný nebezpečí. S jedním takovým se setkala i dívka z Mladoboleslavska.

Videa, fotky, vtipné texty a tisíce příspěvků. Sociální sítě jsou životem všech mladých, nejvíce náctiletých. Jenže ne vše je tak krásné, jak na první pohled vypadá. Číhají totiž na ně zástupy internetových predátorů.

V souvislosti s online životem daleko více přibývá případů sexuálního obtěžování, nátlaku a vydírání dětí či mladistvých. Jeden podobný se odehrál na Mladoboleslavsku. „Kriminalisté se v současné době zabývají případem, kdy si zatím neznámý pachatel prostřednictvím komunikační služby Instagram vytvořil falešných účet, ze kterého během měsíce října obtěžoval a vydíral nezletilou dívku z Mladé Boleslavi. Ta mu ze strachu požadované intimní fotografie zaslala,“ popsala případ mluvčí policie Lucie Nováková.

Pokud vás na internetu a sociálních sítích kontaktuje vám neznámá osoba s nepříjemnými návrhy, nikdy nereagujte a v žádném případě nezasílejte své intimní nebo choulostivé fotografie či videa. Fotografie nezasílejte ani svým přátelům. „Tyto materiály mohou být velmi snadno zneužity a použity proti vám,“ radí Nováková.

Video  Policejní kampaň „ŘEKNI NE“.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání