Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čtyři děti zemřely v ohnivém pekle: Podle hasičů ho způsobili rodiče

Autor: jel - 
13. listopadu 2020
20:17

Hrozná tragédie se udála v únoru minulého roku v anglickém městě Stafford. Během požáru rodinného domu tam zemřely čtyři malé děti. Matce dětí Natalii Unittové a otci Chrisi Moultonovi se společně s nejmladším Jackem, kterému byly tehdy pouhé dva roky, povedlo uniknout. Nejprve se všichni domnívali, že ničivé plameny způsobil výbuch plynu. Později však hasiči uvedli, že za požár  s největší pravděpodobností může cigareta. Rodiče prý totiž kouřili v posteli.

Sourozenci Riley (†8), Keegan (†6), Tilly (†4) a Olly (†3) zahynuli v ohnivém pekle, které vypuklo v jejich domě minulý rok. Matce a otci s Jackem v náručí se podle jejich slov povedlo utéct oknem v ložnici. Chris se ještě snažil zachránit své další děti, čímž si způsobil popáleniny, kvůli kterým skončil v péči lékařů, Natalie byla intoxikovaná kouřem a skončila také v nemocnici. Bezprostředně po uzdravení je policie zatkla.

„Na základě vyšetřování týkajícího se pravděpodobné příčiny vzniku požáru, jsme zadrželi 24letou ženu a 28letého muže za neúmyslné zabití z hrubé nedbalosti. Oba jsou v současné době ve vazbě,“ uvedla tenkrát v prohlášení staffordská policie. Později byli oba rodiče propuštěni.

Leigh Richards, člen hasičů z West Midlands, se domnívá, že požár způsobila hořící cigareta v posteli. Oba rodiče totiž, navzdory předchozím varováním od sociálních pracovníků, kouřili v posteli. Richards také řekl, že si myslí, že paní Unittová šla do spodního patra pro vodu, nedostala se už však zpět do ložnice a z domu utekla hlavními dveřmi.

Rodiče zpochybnili závěr hasičů o původu požáru. Tvrdí, že je probudil požár, který zřejmě pocházel z přízemí. Policie ovšem našla nesrovnalosti mezi výpověďmi rodičů a ani důkazy nalezené na místě činu jejich slova nepotvrzují. Policie však proti rodičům žádné kroky nepodnikla. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání