Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pardubická policie objevila tajnou hospodu a štamgasti ve zmatku prchali do kuchyně

Autor: ran - 
1. listopadu 2020
12:27

Restaurace na pardubickém sídlišti Dukla byla otevřená navzdory vládnímu zákazu. Ovšem pouze pro vyvolené. Navenek se tvářila jako zavřená a byla dobře maskovaná. Mělo to vypadat, že se uvnitř nesvítí, jenže kamerový záznam ukazuje nedopité sklenice piva, nedokouřené cigarety v popelníčcích a hromadu lidí, kteří se tváří rozespale. Zveřejnila ho Městská policie v Pardubicích.

Restaurace podle policie nalévala hostům navzdory vládnímu zákazu. Strážníci vpadli dovnitř v pátek po 20. hodině a ve spolupráci se státní policií během zásahu zajistili osm lidí. Před okolím byla restaurace maskovaná, například okna měla zatemněná. Porušení vládního nařízení v době nouzového stavu bude řešit správní orgán. V neděli to řekl mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

Strážníci na Duklu vyjeli  prověřit informaci, že restaurace údajně stále funguje. Zjistili, že se do restaurace uvnitř rozsáhlého objektu lidé dostávají přes vstup do ubytovny, odkud někdo čas od času i vyšel.

Zajištění pohostinství proti prozrazení bylo podle strážníků důkladné. Vstup se nacházel uvnitř domu za dvojími dveřmi a zákazníci museli zavolat na telefonní číslo pro rozvoz jídla. Prostor přede dveřmi navíc hlídala kamera.

Restaurace měla okna zalepená neprůhlednou fólií, průchody na terasu zakrývaly pověšené deky a záclony. Navenek se vše tvářilo, že uvnitř je zhasnuto. Za zamčenými dveřmi do výčepu přitom světlo svítilo naplno a provoz běžel potajmu dál," uvedl Sejkora.

Když zaklepali na dveře, světla uvnitř podle mluvčího zhasla a muzika přestala hrát. „Hosté se pokusili utéct z objektu druhým východem přes kuchyň a provozní prostory. I u tohoto východu však čekala policejní hlídka a hosty vrátila zpět do restaurace," uvedl mluvčí.

V hospodě policisté našli nedopitá piva i nezaplacené účty na stolech. „Jeden ze štamgastů stále seděl za barem a policisty familiérně zdravil,“ řekl mluvčí. Podle videa na svůj pozdrav „Dobrý den“ policista dostal odpověď „Čau no, dobrej“. Dechová zkouška u všech lidí v hospodě prokázala, že jsou pod vlivem alkoholu.

Provozovatel hospody strážníkům tvrdil, že jde o ubytované hosty z přilehlé ubytovny, což ale nedokázal doložit žádným seznamem ubytovaných osob. „Navíc všichni hosté měli trvalé bydliště v blízkém okolí hospody," uvedl mluvčí. Na provoz restaurace se tak nemohla vztahovat výjimka pro provoz restaurace pro ubytované hosty. Policisté navíc dovnitř vstoupili před 21:00, kdy už by měla být podle vládního nařízení zavřená zařízení všechna bez výjimky.

Video  Restaurace měla mít zavřeno, ale zamaskovala se a jela dá. Policie dostala tip a došlápla si na majitele i štamgasty.  - MP Pardubice
Video se připravuje ...

villon ( 1. listopadu 2020 16:34 )

Twl fízli zjistili že lidi v hospodě byly pod vlivem... Bomba.

frantacizek ( 1. listopadu 2020 13:51 )

jak on bydlí někde poblíž vedle Hradce, jestli tam taky nezaskočí

frantacizek ( 1. listopadu 2020 13:50 )

a nemají tu výjimku přímo od náčelníka??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání