Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidiče na Rokycansku překvapilo auto v protisměru: Skončil ve škarpě, viník z místa ujel

Autor: VaB - 
29. října 2020
18:39

Maličká chyba by mohla v tomhle případě dopadnout tragicky! Tomášův táta jel po silnici na Rokycansku, když ho na horizontu překvapil řidič, který jel v protisměru. Aby zabránil střetu, strhl volant do škarpy. Řidič druhého vozidla ale ujel…

Tomáš J. na facebooku sdílel prosbu o tom, že pátrá po řidiči, který 27. října ohrozil jeho otce. Ten jel po silnici na trase Rokycany–Kralovice, k incidentu došlo před obcí Liblín. 

Když jeho otec vyjížděl horizont, tak na jeho konci potkal řidiče osobního auta, který předjížděl kamion přes plnou čáru a na místě, kde nemohl vidět před sebe. „Jen díky štěstí v neštěstí řidiče, mého táty, který zareagoval tak, jak zareagoval, nedopadla tato událost pro naši rodinu tragicky,“ uvedl Tomáš. 

Jeho táta totiž s vozem pohotově uhnul a sjel do škarpy. Předešel tak čelnímu střetu, který by mohl dopadnout tragicky. „Řidič protijedoucího vozu, který situaci způsobil, v sobě nenašel ani kousek slušnosti, aby zastavil, zeptal se, jestli se řidiči něco nestalo, a omluvil se. Navíc vozidlo nemá havarijní pojištění, proto i oprava opět půjde na triko nevinného řidiče,“ dodává.

Na sociálních sítích proto hledá jakékoliv svědky nebo někoho, kdo by řidiče mohl znát. „Chtěl bych tímto poprosit, zda dnes někdo na této trase okolo 17. hod neprojížděl a neměl by kamerový záznam projíždějícího vozu. Budeme vděčni za jakékoliv informace,“ doplňuje s tím, že celou událost předal policii.

Příspěvek na facebooku sdílelo už více než 11 tisíc lidí. V komentářích se téměř všichni shodují na tom, že chyboval protijedoucí řidič, jenž předjížděl tam, kde neměl. „Stáli při něm všichni svatí... Ale málokdo by takhle zamanévroval. Doufám, že toho šmejda chytí,“ napsala Dana. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání