Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pár nechal chlapce (12) hladovět a nosit plenu: Po dvou letech zneužívání dokázal utéct

Autor: štt - 
25. října 2020
16:32

Pár z amerického státu Texas čelí trestu ve výši 40 let odnětí svobody za týrání dvanáctiletého chlapce. Angela Cassidyová a její přítel Troy Hall jej pravidelně bili a nedávali mu najíst. Když zneužívaný chlapec po dvou letech teroru utekl, vážil pouhých 23 kilogramů!

Matka s přítelem byli odsouzeni k trestu odnětí svobody ve výši 40 let za zneužívání a zanedbávání péče dvanáctiletého chlapce. „Tento případ znovu ukazuje přetrvávající zlo ve světě,“ nechala se slyšet Shanna Redwinová, vedoucí oddělení pro oběti domácího násilí okresu Montgomery.

Dle státního zástupce byl dvanáctiletý kluk pravidelně bit a dokonce i škrcen. Dále byl ponižován nošením dětských plen. „Chlapec zůstával přes den zavřený v místnosti přívěsu, kde žil spolu se dvěma násilníky. Ti jej spoutávali pouty, aby neutekl,“ dodala Redwinová. Chlapec z „karavanu smrti“ utekl loni v květnu. V té době vážil pouhých 23 kilogramů!

„Našel dostatek sil a kuráže, aby utekl a zachránil se. Po cestě potkal dobrou ženu, která se jej ujala a případ nahlásila úřadům.“ Hall byl odsouzen k o 5 letům delšímu trestu než Cassidyová. Žena několikrát během týrání odvezla chlapce k doktorovi a nikdy zneužívání nenahlásila.

Dítě je nyní v lékařské péči a pomalu se z hrozné zkušenosti zotavuje. Poté se jej ujme úřad pro ochranu dítěte a pokusí se najít vhodnou náhradní péči. Doufejme, že se chlapcovi podaří v budoucnu najít milující rodinu, kterou si zaslouží.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání