Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista zasáhl těhotnou ženu taserem: Potratila! Zákrok byl podle policie oprávněný

Těhotná žena přišla o dítě po zásahu teaserem od policie
Těhotná žena přišla o dítě po zásahu teaserem od policie  (Autor: Wales Police)
Autor: DH - 
22. října 2020
20:19

Soud v Cardiffu měl na stole velmi dramatický případ. Zabývá se potratem ženy, který jí měl údajně přivodit policejní zásah proti ní a jejímu příteli. Policie si stojí za tím, že zákrok byl oprávněný. Strážník na uklidnění situace použil dokonce taser.  

V té době tři měsíce těhotná Leanne Perrettová (35) údajně potratila jen pár dní poté, co ji v Cardiffu 20. června letošního roku zparalyzoval policista Hughes. Ten byl povolán na místo, kde oznamovatelé nahlásili výtržnosti.

Po příjezdu policisty se ukázalo, že výtržnosti způsobuje mladý pár, který se na ulici hlasitě hádá a postrkuje. Jednalo se právě o pětatřicetiletou Perrettovou a jejího přítele Kyla Buttse (34). Vzájemně na sebe útočili, načež začali napadat i policistu. Podle státní zástupkyně padlo několik ran ve směru ke strážníkovi, poté se oba dva snažil zatknout. To mu ovšem nešlo, a tak použil teaser a Perrettovou zpacifikoval.

Pár u soudu připustil, že strážníka skutečně napadli. Perrettová po zákroku teaserem s elektrickým proudem skončila v nemocnici s lehkými pohmožděninami. Lékaři uvedli, že nejzávažnějším zraněním z policejního zákroku byl potrat dítěte. Neexistují ovšem žádné lékařské důkazy, že potrat byl způsoben policejním zákrokem.

Podle zástupce ženy trpěla jeho klientka už dříve psychickými problémy spojenými s agresivitou. V době pandemie koronaviru navíc nemohla docházet na pravidelná sezení se svým lékařem. Státní zástupce ale namítnul, že oba zúčastnění, jak žena, tak její přítel, v době incidentu procházeli závislostí na drogách, což se ukázalo být pravdou. Jak uvedli, v současné době se ze závislosti léčí.

Soud v Cardiffu nakonec dal policistovi za pravdu v tom, že použití teaseru proti agresivnímu páru bylo jednoznačně na místě, protože ho oba dva zúčastnění ohrožovali. Perretová si ovšem stojí na svým. Podle ní nebylo nutné použití teaseru, a právě díky němu podle svého názoru potratila. „Když moje matka viděla to video, rozplakala se. Nemusel mě paralyzovat, jsem si tím jistá,“ uvedla žena.

Pohybovenadany ( 23. října 2020 02:47 )

Bába nic nevydržela ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání