Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodinný výlet skončil smrtí milované babičky: Důchodkyně nepřežila střet s krávou

Ilustrační foto
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: štt - 
23. října 2020
22:43

Mariana Clodová (†61) byla na výletě se svými vnoučaty po anglickém venkově. Do cesty se jim postavilo stádo krav. Když se snažila chránit děti před zdivočelým dobytkem, byla zvířetem vymrštěna do vzduchu. Z místa byla převezena vrtulníkem, ale zranění později podlehla.

Učitelka v důchodovém věku šla při společném rodinném výletě asi 10 metrů před ostatními. Znenadání se z otevřené ohrady přiřítila splašená kráva a postarší ženu několikrát napadla. Ostatní členové rodiny mezitím schovali děti za drátěný plot a vyrazili důchodkyni na pomoc.

Její dcera Lucy Rowová (38) vyšetřovatelům později celý incident vylíčila: „Kráva musela moji matku zahlédnout. Ustoupila a nakopla ji. Potom se otočila a nabrala ji znova... Letěla přes plot jako hadrová panenka.“ Přestože pro poraněnou ženu byla zaslána helikoptéra s lékařskou pomocí, paní Clodová zranění později podlehla.

Období jara je pro setkání člověka se zvířaty rizikové zejména kvůli čerstvě narozeným mláďatům, která mají matky potřebu chránit.

Na pohřbu o zemřelé Marianě Clodové pozůstalí promluvili jako o „málomluvné babičce věnující se hlavně své rodině a vnoučatům.“ Její dcera Lucy na rozloučenou řekla: „Byla milující, moudrá a spravedlivá. Je skličující vědět, že už neuvidí vyrůstat svá vnoučata.“ Další členové vzkázali, že měla neobyčejný smysl pro humor.

Vyšetřování případu stále pokračuje a hledá se viník smrtelné nehody.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání