Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Požáru v Přerově unikla jen maminka ve spodním prádle a malá holčička, chlapec zůstal uvězněný uvnitř! Svědci popsali noční drama v hořícím bytě

Autor: jel - 
11. října 2020
15:54

Byt jednoho z panelových domů v Přerově v pátek večer zachvátil ničivý požár. Uvnitř byla právě matka s dětmi, která se s dcerou dostala rychle z bytu, její syn však zůstal uvnitř ohnivého pekla. Jeden ze sousedů, který byl u požáru mezi prvními, popsal detaily celé hrůzy.

„Utíkám nahoru a jako první potkám majitelku bytu, tu maminku, ve spodním prádle s holčičkou,“ řekl pro CNN Prima News soused Martin K. „Dým, černo, všude tma, hrůza,“ dodal s tím, že se ihned chopil hasícího přístroje, který však fungoval pouze chvíli a potom se s pomocí dalšího obyvatele domu snažili hasit hadicí. V tu chvíli už na místo dorazili policisté, jimž vyděšená máma řekla, že v hořícím bytě zůstal ještě její syn.

„Jeden z policistů od sousedů převzal hydrant, šel do bytu a začal provádět hašení v bytě, mezitím již přijeli hasiči, kteří mu pomohli a nezletilého chlapce z bytu vyvedli,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Podle svědků celé události se chlapci povedlo před plameny schovat a naštěstí se prý ani příliš nenadýchal kouře. Navíc mu podle hasičů byla ihned poskytnuta kyslíková maska. Z domu muselo být evakuováno 22 osob, které se do svých bytů mohli vrátit asi po hodině. Některé z nich však čekalo nemilé překvapení, jejich domovy byly poničené. 

Matka i obě děti byly převezeny k ošetření v nemocnice. Plameny způsobily škodu minimálně ve výši minimálně jednoho milionu korun. Příčina požáru se vyšetřuje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání