Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sázkař vyhrál ohromnou sumu! Po čase zazvonil telefon: „Promiňte, omyl,“ řekli mu

Před dvěma lety vyhrál muž obrovské peníze: Z výhry zatím neviděl ani korunu
Před dvěma lety vyhrál muž obrovské peníze: Z výhry zatím neviděl ani korunu  (Autor: Archiv Blesk/ reprofoto BBC)
Autor: jel - 
12. října 2020
18:02

Andrew Green (53) z britského hrabství Lincolnshire vyhrál u sázkové společnosti Betfred v přepočtu asi 50 milionů korun. Pět dní slavil skvělou novinu, když v tom přišel telefonát, který jeho radost rázem ukončil. Peníze prý nedostane, protože vyhrál kvůli softwarové chybě. Muž se kvůli tomu se společností soudí, už dlouhé dva roky.

„Když jsem vyhrál, Betfred mi poblahopřál k tomu, že jsem milionář,“ řekl svobodný otec Andrew pro Daily Mail. O pět ní později bylo však vše jinak! Zavolali mu, že žádnou výhru nedostane kvůli chybě v softwaru. Podle slov pana Greena výhru získal spravedlivě a společnost zatím nepředložila žádný důkaz o tom, že by se systémem skutečně bylo něco špatně.

„Pokud k závadě skutečně došlo, není to moje věc, je to mezi společností a poskytovatelem softwaru,“ myslí si bývalý výherce. O peníze, o nichž se domnívá, že mu po právu patří, se tak se společností soudí. Spor se táhne už dva roky. Betfred sice nabídl kompenzaci, ta se ani zdaleka nepřiblížila penězům, které měl vyhrát.

Pokud dá soud Greenovi za pravdu, bude mu nakonec muset společnost vyplatit ještě více, než byla původní výhra. „Jsem samoživitel, prodělal jsem několik infarktů, myslel jsem si, že můj život bude mnohem lepší a po pěti dnech přišel ten telefonát. Byla to noční můra. Chtěl jsem část peněz věnovat sestře, už se toho však nedočkala, protože loni zemřela,“ uvedl smutně Andrew.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání