Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Spory řešil muž po svém: Šetři si na rakev, napsal kamarádce, pak na ni vytáhl pistoli!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Václav Burian)
Autor: VaB - 
1. října 2020
20:23

Šetři si na rakev, napsal muž své kamarádce, a když šla na zastávku MHD, najížděl do ní autem. Na zastávce na ni pak z okénka svého vozu vytáhl plynovou pistoli. Dotyčného už zadržela policie a podezřívá ho z nebezpečného vyhrožování.

Žena z Jindřichohradecka zažila 28. září opravdový šok. Nejprve jí její kamarád začal psát vulgární SMS s tím, že by si měla začít šetřit na rakev. Později téhož dne, když šla na autobusovou zastávku, odkud chtěla jet do práce, začal na ni muž najíždět autem. 

Muž na ni měl čekat v osobním autem před domem. „Kterým na poškozenou měl během cesty k zastávce MHD opětovně najíždět a přibližně 5 cm od její osoby vždy zabrzdit, což měl několikrát opakovat a při tomto takzvaně túrovat motor vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Následně na zastávce MHD měl vzít do ruky plynovou pistoli černé barvy, tu měl mít položenou na sedačce v autě. Pak se vyklonil z okénka a namířil na poškozenou ženu. „Toto jednání v ženě vzbudilo důvodnou obavu o svůj život, a tudíž vše oznámila na policii. Dne 28. září byl podezřelý muž jindřichohradeckými policisty zadržen. Policisté přečin nebezpečné vyhrožování i přečin výtržnictví řádně zadokumentovali,“ dodala mluvčí.

O den později si muž převzal záznam o sdělení podezření, jindřichohradeckými policisty je trestně stíhán v režimu zkráceného řízení. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání