Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výbuch v Mohelnici patrně zapříčinila varna drog: Podezřelý se schovával ve sklepě

Autor: ČTK - 
17. září 2020
17:47

V neděli došlo v Mohelnici na Šumpersku k výbuchu v bytě. Podle policie za tím stojí fakt, že v bytě byla varna drog. Muže (30) strážci zákona zadrželi. Schovával se před nimi ve sklepě. 

Třicetiletého muže podezírají šumperští policisté z nelegální výroby drog, při které došlo k výbuchu a následnému požáru v bytovém domě v Mohelnici na Šumpersku. Událost se stala uplynulou neděli, policie o ní informovala s ohledem na vyšetřování až ve čtvrtek. 

Oheň se podařilo nájemníkovi bytu uhasit před příjezdem hasičů, utrpěl však popáleniny a nadýchal se zplodin. Policisté jej našli schovaného ve sklepě, řekli mluvčí policie a hasičů. Nikdo jiný v domě zraněn nebyl, evakuováno bylo pět obyvatel.

Požár vznikl v bytovém domě v ulici Za Penzionem. „Požár vznikl v místnosti kuchyně v bytě ve druhém patře a zranil se při něm třicetiletý nájemník, který se sám pustil do hašení. Před příjezdem záchranných složek, které zalarmoval soused, se ale muž ukryl ve sklepě. Jak se záhy ukázalo, rozhodně k tomu měl důvod," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Policisté v bytě našli velké množství chemikálií a další látky sloužící k nelegální výrobě omamných a psychotropních látek a k požáru s největší pravděpodobností došlo právě v souvislosti s jejich nelegální výrobou, uvedla policejní mluvčí.

Na místo vyjelo pět jednotek hasičů. „Jednalo se o výbuch a následný požár, který se ještě před příjezdem hasičů podařilo obyvateli bytu uhasit, a tak se nerozšířil mimo kuchyň. Při požáru se muž zranil a také se nadýchal zplodin hoření, takže si jej do péče převzala zdravotnická záchranná služba," doplnila mluvčí hasičů Lucie Balážová. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání