Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

V podmořském tunelu začalo hořet auto: Ostatní řidiči svou reakcí šokovali

Autor: ran - 
25. srpna 2020
21:21

Nečekané „povyražení“ zažili lidé v ranní špičce v tunelu v australské Sydney při havárii jednoho z aut. Podle videa a fotek ti nejblíže stojící pojali scénu jako divadelní představení, když všichni vylezli z vozů a jali se sledovat rej oranžových plamenů šlehajících pár desítek metrů před nimi. Že by jim možná bylo bezpečněji uvnitř aut, neřešili. Ale aspoň pak měli co ukazovat manželům, manželkám, dětem, sourozencům, kolegům, kamarádům...

V australské Sydney zažili lidé dojíždějící za prací a rozvážející děti do škol pěknou polízanici. Zprvu vystrašení, později znudění řidiči a jejich pasažéři uvázli na dvě hodiny v podmořském tunelu pro automobilovou dopravu. Podívaná začala uprostřed dopravní špičky v 9 hodin ráno. 

Video a fotografie se dostaly na sociální sítě. Je na nich vidět lidi vylézající z vozidel a postávající u nich. Někdo si vylézá na střechu auta, aby lépe viděl, jeden tatínek na záběrech vylézá z auta i s dítětem v náručí. Vše kvůli řidiči před nimi, kterému se za jízdy jeho malý pick-up vznítil a začal prudce hořet. Muži se nic nestalo, z auta vyskočil a uchýlil se do bezpečí.  

Na místo se sjely čtyři hasičské jednotky, protože automatické hašení sprinklery proti prudkým plamenům nepomohlo. Odsávání kouře ale naštěstí zafungovalo na výbornou, lidé stojící v dopravní zácpě před tunelem mohli vidět hustý kouř stoupající z větracích šachet. Doprava stála na dvě hodiny v obou směrech, ale událost se obešla bez zranění. 

Na sociálních sítích okamžitě začala debata o tom, zda chování lidí v tunelu bylo rozumné. Někteří uživatelé v komentářích psali, že by udělali lépe, kdyby neočumovali a raději zůstali v autech. V případě, že by odsávače kouře nestíhaly vzduch řádně a rychle pročišťovat, mohli by se nepěkně nadýchat zplodin.

dietr ( 25. srpna 2020 23:28 )

Co je proboha na tom nemorálního? Zveřejněná videa pomohou odhalit případné pochybení bezpečnostních sborů, tak trochu narážím na pochybení hasičských jednotek v Bohumíně, kde byli v šoku z toho, jak rychle se požár šířil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání