Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zloděj pěti housek šel na 1,5 roku do vězení: Mladý bezdomovec požádá prezidenta o milost

Nejznámější český zloděj poslední doby: Příběh muže, který ukradl pět housek.
Nejznámější český zloděj poslední doby: Příběh muže, který ukradl pět housek.  (Autor: Archiv Blesk)
Autor: ran - 
6. srpna 2020
15:52

Dostal se na 18 měsíců do vězení za krádež pěti housek. Jelikož se činu dopustil během nouzového stavu, trest dosáhl takové výše, jaké se mladý bezdomovec ani ve snu nenadál. Už sedí ve vězení a přemýšlí, co dál. Ačkoliv se podobného činu dopustil opakovaně, doufá v prezidentskou milost. S advokátkou podle serveru iRozhlas.cz právě připravuje oficiální žádost. 

62,50 korun českých. Taková je cena pěti pizza bulek, které si Lukáš Kalina (25) v dubnu odnesl z brněnského obchodu. Za krádež spáchanou během nouzového stavu si vysloužil 18 měsíců vězení. Jeho obhajobě přijde trest nepřiměřený. Odůvodňuje to tím, že soud měl možnost jít se sazbou níž a že vzal málo do úvahy psychický stav pachatele.

Terapeutka ve shodě s advokátkou

Kalina trpí schizofrenií, před činem neměl stálou střechu nad hlavou a má prý problémy s alkoholem. Vhodnější by proto podle jeho advokátky Petry Žilkové byla ústavní ochranná léčba, řekla právnička pro web iRozhlas.cz. Stejný názor pro portál uvedla i terapeutka Johana Růžková. Ta prý vůbec nechápe, jak je možné, že soud nezvolil právě tuto možnost. 

Jak web píše, Kalina měl možnost buď podat dovolání k Nejvyššímu soudu, nebo vypracovat žádost o prezidentskou milost. Spolu s advokátkou se rozhodl pro druhou možnost. Nyní má následovat oficiální podání žádosti.

Pak odsouzený bude muset doufat, že prezident České republiky Miloš Zeman uzná jako dostatečné zdravotní důvody Kalinovu schizofrenii a jeho celkový stav.

Monikay ( 7. srpna 2020 12:45 )

v jeho případě asi vezmou v potaz tu nemoc

levicove-smegma ( 6. srpna 2020 20:42 )

To je nespravedlivé, my zloději jsme diskriminováni!
Ještě, že máme zákony, podle který je trestné mne vyfotit, když kradu a potom to někomu ukázat.
naštěstí náš soudruh prezident nás, zloděje, chrání. jeho milost pro zloděje a vraha Kajínka je toho důkazem.
Čest práci!

gabreta ( 6. srpna 2020 19:35 )

V base se uvolnilo místo po nemocném Janouškovi, tak nemocnej kluk nakoupil 1,5 roku!!

vencakurnaa ( 6. srpna 2020 17:06 )

ŽID - Sexuolog Petr Weiss za SMRT 2. NEVINNÝCH LIDÍ a jedné ZMRZAČENÉ MAMINKY paní ŠIRŮČKOVÉ - PODMÍNKA ??? ZLODĚJ - 5 housek který měl Hlad a je nemocný dostal ROK a Půl NEPODMÍNĚNĚ ??? VY H.O.V.@.D.A. - ŠTRASBURK na Vás za Porušování Lidských Práv !!!

sacred10 ( 6. srpna 2020 16:55 )

Vzhledem k tomu,že je nemocný a invalidní důchodce bez střechy nad hlavou,tak bych byl na jeho místě raději v tom vězení.Nevím co by chtěl dělat na svobodě,takhle má alespoń jídlo,v zimě teplo,má léky atd...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání